Laadpaal Arnhem

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een handige laadpaal in Arnhem aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Aiways U5 of jouw Porsche Taycan Cross Turismo. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Middels onze vergelijker check je handige informatie over verschillende soorten laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers bij jou in de regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €925.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Arnhem

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Jouw elektrische auto opladen zoals de Polestar 2 gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Arnhem kopen is een goede investering. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een lange actieradius. Verder is het veel betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de stroomprijzen (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn situatie? Hieronder vind je belangrijke aspecten om over na te denken voor laadpaal laten installeren in Arnhem. Zie ook onze informatie over Duurzaam rijden.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Arnhem kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of hij komt op een aparte paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Analyseer de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1-fase laadstation kan laden met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Arnhem. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De goedkoopste oplossing en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse stekker. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste kan het zijn dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het laadproces doe je met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarnaast heb je geen rommelige hangende kabels en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw EV wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een paal met een losse laadkabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Arnhem.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Arnhem vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €825 t/m €3175. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van de auto laadt. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme opladers met innovatieve features als Autostart die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Arnhem.

Laadstation typeLaadcapaciteitTijd volle batterijOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€545- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€505- €635
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€690- €775
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€830- €1010
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge en Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Arnhem liggen tussen de €300 en €1850. Dit is afhankelijk van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Hedendaags wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €4,00 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk goede specialisten uit jouw streek.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. Bijgaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1130 kilometer per maand. Met dit getal checken we met welke kosten je rekening moet houden. Daarbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Arnhem):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,135€152,55€1830,60
Elektrisch rijden€0,049€55,37€664,44
Besparing€0,0860€97,18€1166,16
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Arnhem

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Arnhem aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij facetten als zichtbaarheid en of het technisch kan. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie kan je lezen op www.arnhem.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Hybride voertuigen.

Openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Arnhem zijn veel beschikbaar. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten liggen tussen de €0,250 – €0,575 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht onderzoek jij de openbare laadstations in Arnhem. Doorzoek daarnaast laadzuilen en installatiebedrijven in Ede, Wageningen, Lingewaard, Overbetuwe en West Maas en Waal.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden arnhem-6825

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor biedt veel uitkomst voor personeel of bezoekers. Betreft het een pand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Verder kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €975 en €2150. Het hele prijskaartje is afhankelijk van het model laadzuil (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Energiedirect, Essent, Eneco, Engie en Pure energie, Oxxio, Vattenfall, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,20 per 100 kilometer. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost circa €9,75 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Arnhem bevestigt het laadstation aan de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele elektrische voertuigen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Arnhem kan het allemaal juist aansluiten. De geschatte kosten van zo’n service zijn zo’n €1025. Disclaimer: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese leveranciers. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Arnhem kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Arnhem verschaft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het oplaadpunt niet al te ver van jouw woning kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.arnhem.nl.

Plaats een reactie