Laadpaal Babyloniënbroek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dit resulteert in het feit dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een privé laadpaal in Babyloniënbroek aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Mini Electric of bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Long Range Performance. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is veel voordeliger. Hier ontdek je waardevolle informatie over verschillende soorten laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €895.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Babyloniënbroek

Elektrisch rijden is de toekomst. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Polestar 2 kan op diverse manieren. Een extra goedkope laadpaal Babyloniënbroek kopen is een zeer interessante optie. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan de zekerheid van een goede actieradius. Daarbovenop is het vele malen goedkoper dan een laadstation in de omgeving. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? Hieronder bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten voor laadpaal laten installeren in Babyloniënbroek. Zie ook aanvullende informatie over Laadpaal plaatsen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Babyloniënbroek kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een stevige paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. In principe heeft elke woning zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Voor een paar honderd euro kun jij deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Babyloniënbroek. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Daarbij kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Evenzeer ligt de kabel niet zo in het zicht en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat er een extra handeling vereist is als je even kort wilt opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Babyloniënbroek.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden twee soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Nuttig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij lees jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Babyloniënbroek vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €800 – €3325. De aanschafkosten hangen vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Bovendien onderscheiden we slimme stations met features als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Babyloniënbroek.

Type laadpaalLaadvermogenTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€515- €615
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€520- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€680- €785
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€830- €1020
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Andere merken: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba of Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Babyloniënbroek komen uit tussen de €330 & €1825. Deze prijs komt tot stand door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Tegenwoordig wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal liggen rond de €3,75 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek erkende deskundigen die werken in je omgeving.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1070 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers becijferen we wat je kunt besparen. In ons voorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Babyloniënbroek):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€123,05€1476,60
Elektrisch€0,043€46,01€552,12
Besparing€0,072€77,04€924,48
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Altena

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Babyloniënbroek aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil geactiveerd wordt. Ze onderzoeken variabelen als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto kan hier gebruik van maken. Meer details kan je lezen op www.gemeentealtena.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrische auto prive rijden.

Openbare oplaadpunten zoeken (april 2024)

Laadstations in Babyloniënbroek zijn 24/7 actief. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten schommelen tussen de €0,255 – €0,550 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In onze maps kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Babyloniënbroek. Bekijk ook laadstations en verkooppunten in Meeuwen, Drongelen, Eethen, Genderen en Veen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden babylonienbroek-4269

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Gaat het om een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €850 – €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt grotendeels bepaalt door af het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Engie, NLE, Essent, Energiedirect en Pure energie, Oxxio, Vandebron, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,235 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,95 p/100 km. Belangrijk: een benzineauto komt uit op zo’n €9,65 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een basis EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur treft de nodige voorbereidingen in jouw meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Babyloniënbroek plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Babyloniënbroek kan dit allemaal regelen. De totale onkosten liggen rond de €925. Belangrijk: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. De favoriete elektrische auto’s in Babyloniënbroek zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Altena verstrekt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of het laadpunt vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.gemeentealtena.nl.

Plaats een reactie