Laadpaal Oudorp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een handige laadpaal in Oudorp aan huis. Middels een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi Q4 e-tron of jouw Tesla Model Y Long Range Performance. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Op deze website check je handige informatie over meerdere soorten laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al voor €925.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oudorp

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Jouw elektrische auto opladen als o.a. een Volkswagen ID.3 Pro S is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Oudorp kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en veilig en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Bovendien is het veel betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de stroom / verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In onze keuzehulp kan je aan de slag met een aantal zaken waar je rekening mee moet houden omtrent laadpaal laten installeren in Oudorp. Zie ook onze informatie over Goedkoopste laadpaal.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Oudorp kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk altijd goed hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal functioneert met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk adres beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Oudorp. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een kabel die afneembaar is. De meerwaarde van een vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander nadeel is dat het wat rommelig oogt. Als laatste moet je er rekening mee houden dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je gebruikt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Daarnaast oogt het netter en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Oudorp.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees jij extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Oudorp vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn heel divers. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €950 tot €3350. De aanschafkosten hangen vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Daarnaast zijn er slimme laadpunten met innovatieve features als voice of gezichtsherkenning die in aanschaf duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Oudorp.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€530- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€550- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€650- €795
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€875- €1005
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire producten

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oudorp variëren van €410 en ongeveer €2150. Dit wordt grotendeels bepaalt door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €3,25 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal ervaren adviseurs uit jouw gemeente.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1036 kilometer per maand. Op basis daarvan calculeren we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oudorp):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,140€145,04€1740,48
Elektrisch€0,048€49,73€596,74
Besparing€0,092€95,31€1143,74
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Alkmaar

Heb je een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Oudorp aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke locatie de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken zaken als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Elke bewoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer details is ook gepubliceerd op www.alkmaar.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Alle elektrische auto’s.

Lijst met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Oudorp zijn er veel. Iedere EV-bezitter kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen bedragen tussen de €0,245 tot €0,580 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder treft je de openbare laadstations in Oudorp. Vind ook oplaadplekken en verkopers in Den Hoorn, De Koog, De Cocksdorp, De Waal en Oudeschild.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oudorp-1829

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een thuis-laadpaal inclusief plaatsing varieert kostentechnisch tussen de €875 – €2325. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het soort systeem (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, NLE, Eneco, Budget energie, Engie en Vattenfall, Vandebron, Oxxio, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,50 p/100 km. Even om te vergelijken: een gemiddelde benzineauto kost circa €9,90 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Oudorp zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere elektrische wagens kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Oudorp kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan liggen rond de €1000. Belangrijk: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese merken. Veel bekende elektrische auto’s in Oudorp beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Alkmaar heeft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt dichtbij jouw woning kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.alkmaar.nl.

Plaats een reactie