Laadpaal De Cocksdorp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in De Cocksdorp aan huis. Door gebruik te maken van een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw BMW iX3 + Tesla Model 3 Long Range Performance. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl lees je waardevolle informatie over betrouwbare soorten laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €990.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen De Cocksdorp

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Jouw elektrische auto opladen als o.a. een Volkswagen ID.3 Pure kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal De Cocksdorp kopen is steeds meer in trek. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan de zekerheid van een volgeladen accu. Ook is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Verderop kan je aan de slag met inhoudelijke informatie en tips omtrent laadpaal laten installeren in De Cocksdorp. Of klik door voor meer informatie over Laadpalen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation De Cocksdorp installeren kan op 2 manieren. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Verder zijn er geen verschillen. Analyseer de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie gaat via de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt tegen geringe kosten de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in De Cocksdorp. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. De meerwaarde van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde moet je er rekening mee houden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het handige van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Bovendien ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en gaat jouw kabel langer mee. Een punt van kritiek is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in De Cocksdorp.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur De Cocksdorp vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €525 tot en met €3050. De aanschafkosten hangen vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Verder zijn er allerlei slimme systemen met speciale extra’s als Autostart die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal De Cocksdorp.

Laadpaal typeLaadcapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€535- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€550- €615
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€665- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€855- €965
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede merken

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in De Cocksdorp liggen tussen de €430 en ongeveer €2050. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Tegenwoordig wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €6,75 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal goede adviseurs die werken in je omgeving.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1033 km per 4 weken. Op basis daarvan checken we met welke kosten je rekening moet houden. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in De Cocksdorp):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,125€129,13€1549,50
Elektrisch€0,045€46,49€557,82
Besparing€0,080€82,64€991,68
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Texel

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in De Cocksdorp aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente invalshoeken zoals bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle info kun je terugvinden op www.texel.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto leasen.

Openbare oplaadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in De Cocksdorp zien we steeds meer. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. Het is relatief wel duur. De prijzen wisselen tussen de €0,285 tot wel €0,580 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het Google Maps overzicht vind jij de openbare laadstations in De Cocksdorp. Vergelijk ook oplaadplekken en installatiebedrijven in De Waal, Oudeschild, Den Burg, Huisduinen en Julianadorp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden de-cocksdorp-1795

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor werknemers en klanten. Betreft het een parkeerterrein met 10 parkeerplekken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een thuis-laadpaal en laten installeren zit qua kostprijs tussen de €1075 en €2125. De prijsindicatie wordt bepaald door het type en model (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, NLE, Eneco, Engie, Budget energie en Vattenfall, Vandebron, PowerPeers, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,80 p/100 km. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto kost circa €9,55 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in De Cocksdorp monteert ‘m in overleg tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Al met al is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele modellen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in De Cocksdorp zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €925. Disclaimer: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in De Cocksdorp hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Texel verschaft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.texel.nl.

Plaats een reactie