Laadpaal Julianadorp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een eigen laadpaal in Julianadorp aan huis. Door gebruik te maken van een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volkswagen ID.3 Pure en/of Tesla Model Y Long Range Performance. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook financieel gezien een goede investering. Op dit portaal vind je praktische informatie over diverse soorten laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €955.
 • Jouw eigen laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Julianadorp

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Volkswagen ID.4 1st is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Julianadorp kopen is iets wat we steeds meer zien. Je kunt eenvoudig laden en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Eveneens is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroom / verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder bespreken we handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Julianadorp. Op deze website lees je ook meer over Accu.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Julianadorp kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een montagepaal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk goed na over de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1-fase variant functioneert met de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom (400V). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt eenvoudig de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Julianadorp. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden door de (soms) slechte weersomstandigheden (of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbovenop oogt het minder rommelig en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Julianadorp.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
We onderscheiden twee soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit is praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Julianadorp vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €675 tot en met €3275. De kosten worden tot stand door o.a. het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook onderscheiden we slimme opladers met toffe snufjes als voice of gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Julianadorp.

Type stationLaadvermogenTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€515- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€515- €640
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€695- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€845- €1050
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Julianadorp bedragen tussen de €430 en +/- €1900. Dit wordt berekend aan de hand van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Tegenwoordig wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €6,25 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek erkende specialisten uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1028 kilometer (maandelijks). Met dit getal verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Julianadorp):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€102,80€1233,60
Elektrisch rijden€0,040€41,12€493,44
Besparing€0,060€61,68€740,16
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Den Helder

Een elektrische auto gekocht, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Julianadorp aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een noemenswaardige actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil geplaatst wordt. Ze onderzoeken aspecten zoals vindbaarheid en of het technisch kan. Iedereen kan het gebruiken. Alle info is te vinden op www.denhelder.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Laadpalen.

Kaart met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Julianadorp kan je op meer en meer plekken vinden. Iedere EV-bezitter kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven schommelen tussen de €0,275 tot €0,600 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de afbeelding hieronder bekijk jij de openbare laadstations in Julianadorp. Bekijk ook oplaadpunten en leveranciers in Den Oever, Westerland, Hippolytushoef, Middenmeer en Slootdorp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden julianadorp-1788

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Beschik je over een locatie met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis en laten installeren kost tussen de €750 en €2575. Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort systeem (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, Engie, Eneco, Budget energie, NLE en Pure energie, Vattenfall, Oxxio, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,75 per 100 kilometer. Ter illustratie: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €9,80 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De gemiddelde EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Julianadorp plaatst het als wallbox aan de muur of op een vrijstaande paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve elektrische wagens vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Julianadorp kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten zijn circa €1025. Goed om te weten: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese leveranciers. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Julianadorp zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Den Helder verstrekt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.denhelder.nl.

Plaats een reactie