Laadpaal Hippolytushoef

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Hippolytushoef aan huis. Middels een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Aiways U5 of jouw Porsche Taycan 4S. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Op dit portaal lees je extra informatie over populaire soorten laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog goedkoper rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €960.
 • Jouw eigen laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hippolytushoef

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV als onder andere de Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Hippolytushoef kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Overigens is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten worden gevormd door de eenmalige aanschafprijs, installatie en de stroomprijzen (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder vind je aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Hippolytushoef. Bekijk ook meer info over Milieuvriendelijke EV.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Hippolytushoef kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase installatie gaat via de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. In principe heeft elke woning minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadstation kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Voor een paar honderd euro kun jij de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Hippolytushoef. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De goedkoopste oplossing en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde moet je er rekening mee houden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je gebruikt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarnaast is het een strakker geheel en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Hippolytushoef.

Enkele vs dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Hierbij vind jij extra uitleg over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Hippolytushoef vergelijken

De tarieven van laadpalen variëren enorm. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €725 tot €3425. Het prijskaartje hangt met name af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met speciale functies als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Hippolytushoef.

Laadstation typeLaadvermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€520- €650
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€505- €620
3-fase laadpaal11 kW4 uur€665- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€845- €940
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hippolytushoef liggen tussen de €330 en plus minus €1800. Deze prijs komt tot stand door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementskosten laadpas
Bij steeds meer services wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is geen vereiste, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €4,00 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk populaire deskundigen in de regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1025 km per maand. Met dit aantal kilometers ramen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons voorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hippolytushoef):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,140€143,50€1722,00
Elektrisch rijden€0,048€49,20€590,40
Besparing€0,092€94,30€1131,60
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hollands Kroon

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Hippolytushoef aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente aspecten zoals bereikbaarheid en drukte. Iedereen met een elektrische auto kan terecht bij dit oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is terug te lezen op www.hollandskroon.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Laadpassen vergelijken.

Overzicht met openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Hippolytushoef zien we steeds meer. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,255 tot wel €0,615 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In onze maps kaart check jij de openbare laadstations in Hippolytushoef. Bekijk ook laadplekken en installatiebedrijven in Middenmeer, Slootdorp, Kreileroord, Wieringerwerf en Haringhuizen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hippolytushoef-1778

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief de installatieservice kost +/- tussen de €1025 & €2550. De prijsindicatie is afhankelijk van het type en model (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Energiedirect, Engie, Budget energie, Eneco en Pure energie, Vattenfall, Vandebron, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,10 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost ongeveer €10,20 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Hippolytushoef zet het als wallbox tegen de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Doorgaans is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse modellen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Hippolytushoef kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan zijn zo’n €925. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we met name terug bij verschillende merken binnen de EU. Veel van de bekende elektrische auto’s in Hippolytushoef kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Hollands Kroon biedt momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het openbare laadpunt vlakbij jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.hollandskroon.nl.

Plaats een reactie