Laadpaal Den Burg

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Den Burg aan huis. Via een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh & Porsche Taycan Cross Turismo. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze pagina ontdek je praktische informatie over populaire soorten laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €895.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Den Burg

Elektrisch rijden is de toekomst. Het elektrisch laden van een EV als onder andere de BMW i4 kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Den Burg kopen biedt veel voordelen. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan de zekerheid van een 100% actieradius. Daarbij is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder delen we bruikbare informatie m.b.t. laadpaal laten installeren in Den Burg. Of klik door voor meer informatie over Laadpassen vergelijken.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Den Burg kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Achterhaal de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de standaardaansluiting van 230V. Daarmee behaal je standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil kan maar liefst 3x 230V leveren. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Den Burg. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. Het gemak van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook moet je opletten dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Opladen kan altijd en overal met de reguliere meegeleverde kabel. Verder is het een strakker geheel en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Den Burg.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij lees je meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Den Burg vergelijken

De kosten van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €525 en €3225. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens zien we steeds meer slimme stations met extra snufjes als gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Den Burg.

Type stationCapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€510- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€505- €635
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€700- €750
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€855- €1035
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric en Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Den Burg lopen uiteen tussen de €350 en plus minus €1925. Dit wordt grotendeels bepaalt door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas
Optioneel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €2,50 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Gast Tarief instellen.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Achterhaal de beste installateurs uit jouw regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1030 km (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we wat je kunt besparen. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Den Burg):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,110€113,30€1359,60
Elektrisch€0,042€43,26€519,12
Besparing€0,068€70,04€840,48
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Texel

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Den Burg aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke locatie de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor relevante zaken als toegankelijkheid en geschatte drukte. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle details is ook gepubliceerd op www.texel.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Stekkers.

Openbare oplaadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Den Burg zijn aanwezig. Elke laadpashouder mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven bedragen tussen de €0,230 tot €0,620 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het Google Maps overzicht onderzoek jij de openbare laadstations in Den Burg. Op deze site vind je ook laadstations en installatiebedrijven in Huisduinen, Julianadorp, Den Oever, Westerland en Hippolytushoef.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden den-burg-1791

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Bezit je een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een thuis-laadpaal inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €1075 & €2300. De uiteindelijke kostprijs wordt grotendeels bepaalt door af het soort systeem (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, NLE, Engie, Essent, Budget energie en Vattenfall, Vandebron, Pure energie, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,55 p/100 km. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto komt uit op zo’n €10,25 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een EV anno 2024 heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De monteur treft de nodige voorbereidingen in jouw meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Den Burg plaatst het als wallbox aan de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Den Burg kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €1025. Disclaimer: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we met name terug bij merken uit Europa. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Den Burg kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Texel verschaft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het oplaadpunt niet al te ver van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.texel.nl.

Plaats een reactie