Laadpaal Annen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Een gevolg is dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Annen aan huis. Middels jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw BMW iX3 + Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal check je waardevolle informatie over populaire soorten laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €920.
 • Een privé laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Annen

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de CUPRA el-Born kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Annen kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en eenvoudig en je hoeft niet onzeker te zijn over een goed geladen accu. Evenzeer is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder bespreken we een aantal kooptips m.b.t. laadpaal laten installeren in Annen. Zie ook aanvullende informatie over Elektrische auto zakelijk rijden.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Annen installeren kan op 2 manieren. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een stevige paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk altijd goed de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant functioneert met de standaard 230 voltage. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elk adres beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Annen. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde moet je opletten dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (of socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Verder heb je geen rommelige hangende kabels en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een negatief aspect is dat er een extra handeling vereist is als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Annen.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee opties: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkele paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Annen vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €950 – €3125. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook onderscheiden we slimme stations met features als gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Annen.

Type laadpaalLaadvermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€510- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€545- €630
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€655- €770
3-fase laadpaal22 kW2 uur€880- €1065
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Annen lopen uiteen tussen de €430 en plus minus €1875. De totale kosten hangen af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Kosten van het laadpas abonnement
Optioneel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn zo’n €4,25 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind betrouwbare installateurs uit jouw gemeente.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1173 kilometer per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde ramen we wat je kunt besparen. In onze begroting gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Annen):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
SoortTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,110€129,03€1548,36
Elektrisch rijden€0,042€49,27€591,19
Besparing€0,068€79,76€957,17
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Aa en Hunze

Rijd je een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Annen aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke plek de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij zaken als bereikbaarheid en drukte. Iedereen met een elektrische auto kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Extra achtergrondinfo is ook gepubliceerd op www.aaenhunze.nl. Daar kom je er ook achter of je een subsidie kunt krijgen. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Voordeligste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (mei 2024)

Laadstations in Annen zijn veel beschikbaar. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven bedragen tussen de €0,290 tot €0,590 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje zie jij alle openbare laadstations in Annen. Check tevens laadplekken en verkooppunten in Anloo, Gasteren, Anderen, Eexterzandvoort en Eext.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden annen-9468

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een gebouw met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief plaatsing varieert qua prijs tussen de €1050 & €2350. De prijsindicatie komt tot stand door het type en model (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw vaste energieleverancier zoals Budget energie, Essent, Engie, NLE, Energiedirect en Vandebron, Pure energie, Vattenfall, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,10 p/100 km. Vergeet niet: een auto met benzinemotor kost je zo’n €10,25 per 100 kilometer. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Drenthe.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Annen zet het laadstation vast tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Annen kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €975. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we met name terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De meeste populaire elektrische auto’s in Annen hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Aa en Hunze verschaft op dit ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.aaenhunze.nl.

Plaats een reactie