Laadpaal Kornhorn

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Kornhorn aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor of Porsche Taycan Cross Turismo. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal zoek je handige informatie over betrouwbare soorten laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je ervaren leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Voordelige autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al voor €980.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kornhorn

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals een CUPRA el-Born gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Kornhorn kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een volgeladen accu. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de initiële aanschaf + installatie en de stroom / verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder bieden wij aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Kornhorn. Bekijk ook meer info over Betrouwbare laadpassen.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Kornhorn installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation is compatibel met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Kornhorn. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste moet je opletten dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Eveneens ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Kornhorn.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan 2 types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit biedt uitkomst wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Kornhorn vergelijken

De kosten van laadpalen zijn heel divers. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €500 tot +/- €3150. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook zien we steeds meer slimme opladers met leuke features als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Kornhorn.

Laadpaal typeLaadvermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€525- €635
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€530- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€665- €780
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€860- €1015
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kornhorn schommelen tussen de € 310 en plus minus €1950. De totale kosten hangen af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Eventueel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €2,50 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind betrouwbare installateurs uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1169 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers berekenen we met welke kosten je rekening moet houden. Daarbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kornhorn):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€151,97€1823,64
Elektrisch rijden€0,046€53,77€645,29
Besparing€0,084€98,20€1178,35
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Westerkwartier

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Kornhorn aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente neemt een besluit over of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Elk huishouden kan het gebruiken. Meer informatie is beschikbaar gesteld op www.westerkwartier.nl. Daar lees je ook of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Voordeligste laadpaal.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Kornhorn nemen in rap tempo toe. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten lopen uiteen tussen de €0,255 tot wel €0,570 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart bekijk jij de openbare laadstations in Kornhorn. Bekijk ook laadzuilen en installateurs in Doezum, Sebaldeburen, Grootegast, Munnekezijl en Warfstermolen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kornhorn-9864

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je werk is relevant voor werknemers en klanten. Heb je een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie kost +/- tussen de €800 & €2250. De prijsindicatie hangt af van het soort laadsysteem (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Eneco, Energiedirect, Budget energie, Essent, NLE en PowerPeers, Pure energie, Vandebron, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,15 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzineauto kost circa €10,40 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Groningen.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Kornhorn zet het laadstation vast tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere EV’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Kornhorn zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De tarieven hiervan zijn zo’n €1000. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese leveranciers. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Kornhorn kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Westerkwartier verstrekt op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil vlakbij jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.westerkwartier.nl.

Plaats een reactie