Laadpaal Warfstermolen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Warfstermolen aan huis. Middels een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Skoda Enyaq iV 80 of Jaguar I-Pace EV320. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl ontdek je bruikbare informatie over geschikte type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €905.
 • Een particulier laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Warfstermolen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals de Volkswagen ID.4 1st kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Warfstermolen kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je kunt rekenen op een lange actieradius. Ook is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten worden gevormd door de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina kan je aan de slag met tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Warfstermolen. Of klik door voor meer informatie over Duurzame mobiliteit.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Warfstermolen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting werkt met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus veel sneller een auto opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Warfstermolen. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij moet je er rekening mee houden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook oogt het minder rommelig en blijft de kabel langer goed. Het belangrijkste nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Warfstermolen.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand vind jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Warfstermolen vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €675 t/m €3075. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met functies als gebarenherkenning die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Warfstermolen.

Laadpaal typeLaadvermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€500- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€500- €605
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€870- €1045
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top systemen

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge en Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Warfstermolen variëren van €390 tot €1850. De totale kosten hangen af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Tegenwoordig wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €4,75 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind aangesloten installateurs die werken in je omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1164 kilometer per 4 weken. Met dit getal checken we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Warfstermolen):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€122,22€1466,64
Elektrisch rijden€0,041€47,72€572,69
Besparing€0,064€74,50€893,95
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in februari 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân

Heb je een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Warfstermolen aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij factoren als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie is beschikbaar gesteld op www.noardeast-fryslan.nl. Hier kan je ook lezen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Betrouwbare laadpassen.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (februari 2024)

Laadstations in Warfstermolen zijn er voldoende. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten wisselen tussen de €0,280 – €0,590 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart check jij de openbare laadstations in Warfstermolen. Bekijk ook oplaadplekken en installatiebedrijven in Burum, Visvliet, Pieterzijl, Grijpskerk en Niezijl.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden warfstermolen-9852

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een pand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen incl. de benodigde installatie varieert kostentechnisch tussen de €775 – €2025. De totaalprijs is afhankelijk van het type laadstation (softwarematige slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, NLE, Engie, Eneco, Essent en Vattenfall, Oxxio, PowerPeers, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,60 p/100 km. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost ongeveer €9,90 p/100 km. Met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Friesland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Warfstermolen bevestigt het laadstation aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Doorgaans is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Let er wel op dat je groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De actuele EV’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Warfstermolen zal al dit werk voor je oplossen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €1025. Goed om te weten: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Warfstermolen beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Noardeast-Fryslân verschaft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.noardeast-fryslan.nl.

Plaats een reactie