Laadpaal Kommerzijl

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Een gevolg is dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Kommerzijl aan huis. Via een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron & Tesla Model X Long Range Plus. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Op EVPlan.nl bekijk je praktische informatie over diverse laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €915.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kommerzijl

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Skoda Enyaq iV 80 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Kommerzijl kopen biedt veel voordelen. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een goed geladen accu. Daarbij is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? Op deze pagina check je een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Kommerzijl. Of klik door voor meer informatie over Voordeligste laadpaal.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Kommerzijl installeren kan op 2 manieren. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je installeert het op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Analyseer hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen station
Het 1 fase systeem werkt met een standaard 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Voor een paar honderd euro kun jij deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Kommerzijl. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien moet je opletten dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is de vrijheid in het opladen. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Bovendien oogt het netter en blijft de kabel langer goed. Een punt van kritiek is dat er een extra stap is als je jouw EV wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Kommerzijl.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Kommerzijl vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn heel divers. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €525 tot €3200. De prijs hangt vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Daarnaast heb je de keuze uit slimme laadpunten met leuke mogelijkheden als Peak Shaving die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Kommerzijl.

Soort laadpaalVermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€500- €600
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€515- €635
3-fase laadpaal11 kW4 uur€675- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€860- €1055
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kommerzijl schommelen tussen de € 410 tot €1825. Dit wordt grotendeels bepaalt door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Informatie over laadpassen
Hedendaags wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €5,25 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check erkende installateurs uit jouw streek.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1174 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze calculatie zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kommerzijl):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,100€117,40€1408,80
Elektrisch€0,040€46,96€563,52
Besparing€0,060€70,44€845,28
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Westerkwartier

Rijd je een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Kommerzijl aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Ze overwegen daarbij zaken als toegankelijkheid en geschatte drukte. Elke inwoner kan hier gebruik van maken. Meer details is ook gepubliceerd op www.westerkwartier.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Overzicht elektrische auto’s.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Kommerzijl zijn er voldoende. Elke weggebruiker kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten liggen tussen de €0,285 tot €0,570 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het volgende schema vind je de openbare laadstations in Kommerzijl. Vergelijk ook laadzuilen en installatiebedrijven in Gerkesklooster, Stroobos, Lutjegast, Opende en Kornhorn.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kommerzijl-9882

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Betreft het een kantoorpand met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de laatste regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Bovendien kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door derden te laten betalen voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €1075 en €2300. De totale investering komt tot stand door het type laadpaal (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Eneco, Budget energie, NLE, Engie, Essent en Oxxio, PowerPeers, Pure energie, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,35 p/100 km. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €10,35 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Groningen.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Kommerzijl plaatst het als wallbox aan de muur of op een speciale paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste elektrische auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Kommerzijl kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €950. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt vooral gebruikt door de Europese leveranciers. De meeste populaire elektrische auto’s in Kommerzijl hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Westerkwartier heeft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of deze laadpaal niet al te ver van jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.westerkwartier.nl.

Plaats een reactie