Laadpaal Den Horn

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Den Horn aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of jouw Fiat 500e Berlina 42 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en je hebt het snel terugverdiend. Middels onze vergelijker vind je handige informatie over betrouwbare type laadpunten, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €960.
 • Een privaat laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Den Horn

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Volkswagen ID.4 1st kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Den Horn kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een goed geladen accu. Daarbovenop is het stukken betaalbaarder dan onderweg laden. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de initiële aanschaf + installatie en uiteraard de verbruikte stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning (meterkast) en auto? Op deze pagina vind je tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Den Horn. Op EVplan.nl lees je ook meer over Beste elektrische auto.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Den Horn installeren kan op 2 manieren. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een stevige paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Achterhaal de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem is compatibel met de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom (400V). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Den Horn. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een bijkomend voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde is het goed om je te bedenken dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarnaast oogt het een stuk georganiseerder en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het grote nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Den Horn.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk delen we meer informatie over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Den Horn vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €750 en €3025. De kosten worden tot stand door o.a. de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. In aanvulling hierop zijn er slimme systemen met mogelijkheden als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Den Horn.

Soort laadstationLaadcapaciteitTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€505- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€535- €650
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€690- €785
3-fase laadpaal22 kW2 uur€840- €1025
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge & Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Den Horn bedragen tussen de €360 – €2125. De prijs wordt bepaald door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Informatie over laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €6,25 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check erkende verkooppunten die werken in je omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1158 km per maand. Met dit getal ramen we wat jouw potentiële besparing is. In het rekenvoorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Den Horn):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,130€150,54€1806,48
Elektrisch rijden€0,046€53,27€639,22
Besparing€0,084€97,27€1167,26
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Westerkwartier

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Den Horn aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente geeft aan of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als vindbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-rijder kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie is terug te lezen op www.westerkwartier.nl. Hier lees je bovendien of je een subsidie kunt krijgen. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Milieu.

Openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Den Horn kan je op meer en meer plekken vinden. Elke weggebruiker mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven bedragen tussen de €0,285 – €0,580 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht onderzoek je de openbare laadstations in Den Horn. Check tevens laadmogelijkheden en verkooppunten in Aduard, Lettelbert, Lucaswolde, Niekerk en Oldekerk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden den-horn-9832

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Heb je een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €1050 – €2425. Het tarief is afhankelijk van het type en model (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Engie, Essent, Budget energie, Energiedirect en Pure energie, Vattenfall, Oxxio, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,95 per 100 kilometer. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost circa €10,40 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een basis EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Groningen.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De installateur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomvoorziening van je woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Den Horn zet het als wallbox tegen de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Den Horn kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor bedragen zo’n €1000. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers van laadkabels zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese leveranciers. De populaire elektrische auto’s in Den Horn kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Westerkwartier verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of de paal nabij jouw huis kan komen. Bekijk ook www.westerkwartier.nl.

Plaats een reactie