Laadpaal Herwijnen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Herwijnen aan huis. Dankzij een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Mercedes EQA of bijvoorbeeld de Renault Twingo Electric. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en de kWh prijs is voordeliger. Op EVPlan.nl lees je praktische informatie over diverse laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog voordeliger rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €965.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Herwijnen

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van jouw EV zoals een Polestar 2 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Herwijnen kopen is een goede investering. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina kan je aan de slag met tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Herwijnen. Zie ook aanvullende informatie over Milieuvriendelijke EV.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Herwijnen kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een montagepaal. Verder zijn er geen verschillen. Achterhaal hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant draait op de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil kan maar liefst 3x 230V leveren. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Voor een paar honderd euro kun jij deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Herwijnen. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het gemak van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het een rommelig geheel wordt. Ook is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (ofwel een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Tevens oogt het minder rommelig en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dit geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Herwijnen.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder delen we meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Herwijnen vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €575 en €3300. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme systemen met speciale features als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Herwijnen.

Type laadpaalLaadvermogenTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€545- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€535- €630
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€700- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €1060
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere opties: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger of Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Herwijnen schommelen tussen de € 450 en €2100. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Vaak wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €4,75 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind goede deskundigen in de regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In het onderstaande gedeelte kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1035 kilometer (maandelijks). Hiermee checken we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze begroting nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Herwijnen):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€108,68€1304,10
Elektrisch€0,041€42,44€509,22
Besparing€0,064€66,24€794,88
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente West Betuwe

Heb je een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Herwijnen aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente wijst uit of en op welke locatie de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij factoren als vindbaarheid en parkeerdruk. Iedere woningbezitter kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie is beschikbaar gesteld op www.westbetuwe.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op die site kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Laadpassen vergelijken.

Openbare oplaadpunten zoeken (juni 2024)

Laadstations in Herwijnen vind je op steeds meer plekken. Elke laadpashouder kan hier parkeren en laden. Het is relatief wel duur. De prijzen schommelen tussen de €0,300 tot €0,595 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Herwijnen. Vergelijk ook laadplekken en installatiebedrijven in Oosterwijk, Heukelum, Deil, Enspijk en Rumpt.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden herwijnen-4171

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Bezit je een parkeerterrein met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €750 – €2375. De definitieve prijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. welk merk je kiest (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Essent, Eneco, Engie, Budget energie, Energiedirect en PowerPeers, Vandebron, Vattenfall, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,05 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €9,50 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een basis EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in jouw meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf de stoomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Herwijnen zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse modellen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Herwijnen kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service liggen rond de €800. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we met name terug bij de Europese merken. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Herwijnen zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente West Betuwe heeft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.westbetuwe.nl.

Plaats een reactie