Laadpaal Weesp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Weesp aan huis. Door middel van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh + Renault Twingo Electric. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is veel voordeliger. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over verschillende laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Altijd een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €990.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Weesp

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Mercedes EQA kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Weesp kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is gemakkelijk en snel en je kunt rekenen op een optimale actieradius. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal past bij mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder check je een aantal kooptips omtrent laadpaal laten installeren in Weesp. Of klik door voor meer informatie over Hybride auto’s.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Weesp kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk vooraf na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1-fase variant werkt met een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. In principe heeft elke woning minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt dan de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Weesp. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare/losse kabel. De meerwaarde van de vaste variant is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij is het zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Opladen kan altijd en overal met de reguliere meegeleverde kabel. Ook oogt het een stuk georganiseerder en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Belangrijk nadeel is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Weesp.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk jij meer informatie over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Weesp vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €900 t/m €3000. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook onderscheiden we slimme opladers met toffe features als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Weesp.

Soort laadstationVermogenOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€510- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€520- €635
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€830- €1035
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top merken

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Ook interessant: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Weesp bedragen tussen de €340 en €1800. Dit hangt vooral af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij steeds meer services wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €7,50 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal erkende verkooppunten uit jouw regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1037 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers ramen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Weesp):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,125€129,63€1555,50
Elektrisch€0,047€48,74€584,87
Besparing€0,0780€80,89€970,63
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Weesp

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Weesp aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken variabelen als vindbaarheid en veiligheid. Iedere woningbezitter mag hier parkeren en laden. Meer details kan je bekijken op www.weesp.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Goedkoopste laadpas.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Weesp zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. Het is relatief wel duur. De kosten lopen uiteen tussen de €0,285 tot wel €0,585 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart zie jij alle openbare laadstations in Weesp. Op deze site vind je ook oplaadpunten en installatiebedrijven in Almere, Huizen, Blaricum, Wijdemeren en Hilversum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden weesp-1382

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Heb je een pand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. meerdere subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen incl. de benodigde installatie zit qua kostprijs tussen de €825 – €2400. De prijsindicatie hangt vooral af van het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), het totale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Essent, Eneco, Budget energie, Energiedirect, Engie en PowerPeers, Oxxio, Vattenfall, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,230 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,30 per 100 kilometer. Belangrijk: een normale auto op benzine kost je zo’n €9,75 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Weesp zet het als wallbox tegen de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is ieder huis geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Weesp zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor bedragen ongeveer €925. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Weesp dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land beschikken over type 2 (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Weesp verstrekt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of de paal in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.weesp.nl.

Plaats een reactie