Laadpaal Minnertsga

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een eigen laadpaal in Minnertsga aan huis. D.m.v. een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi Q4 e-tron of Skoda Enyaq iV 80X. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en de kWh prijs is voordeliger. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over verschillende laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €900.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Minnertsga

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de Skoda Enyaq iV 80 kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Minnertsga kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je kunt rekenen op een optimale actieradius. Ook is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroom / verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? Verderop vind je tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Minnertsga. Op EVplan.nl lees je ook meer over Onderhoud EV’s.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Minnertsga kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk goed na over de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie functioneert met de doorsnee 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. In principe heeft elke woning ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Minnertsga. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Ook is het zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbij oogt het een stuk georganiseerder en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat de drempel wat hoger wordt als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Minnertsga.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Slimme functies
Laadstations hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand check je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Minnertsga vergelijken

De kosten van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €650 tot +/- €3125. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens zien we steeds meer slimme opladers met speciale features als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Minnertsga.

Laadstation typeCapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€505- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€515- €630
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€675- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€855- €965
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba of Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Minnertsga komen uit tussen de €320 en €2000. Dit is afhankelijk van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €3,50 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk erkende verkooppunten uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1119 kilometer per 4 weken. Met dit getal verwachten we met welke kosten je rekening moet houden. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Minnertsga):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€145,47€1745,64
Elektrisch rijden€0,046€51,47€617,69
Besparing€0,084€94,00€1127,95
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Waadhoeke

Heb je een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Minnertsga aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een noemenswaardige actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken invalshoeken zoals zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elk huishouden kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie is terug te lezen op www.waadhoeke.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Blog over elektrisch rijden.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Minnertsga zien we steeds meer. Elke weggebruiker kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten wisselen tussen de €0,230 tot €0,565 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In onze maps kaart vind jij de openbare laadstations in Minnertsga. Bekijk ook laadmogelijkheden en leveranciers in Bitgummole, Bitgum, Wier, Berltsum en Ingelum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden minnertsga-9047

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Zoek je naar opties voor een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief plaatsing varieert qua prijs tussen de €950 – €2350. Het hele prijskaartje hangt vooral af van het type en model (wel of geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Eneco, NLE, Essent, Energiedirect, Budget energie en Vattenfall, Oxxio, PowerPeers, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,60 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto kost al gauw €9,95 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De gemiddelde EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in je stroomkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Minnertsga monteert ‘m in overleg tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Meestal is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische wagens kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Minnertsga zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €1125. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 is vooral te zien bij de Europese leveranciers. De meeste populaire elektrische auto’s in Minnertsga kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Waadhoeke biedt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of deze laadpaal niet al te ver van jouw woning kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.waadhoeke.nl.

Plaats een reactie