Laadpaal Leerbroek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Leerbroek aan huis. D.m.v. een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh of Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op dit portaal check je waardevolle informatie over verschillende type laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Altijd een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €975.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Leerbroek

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. de Audi Q4 e-tron kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Leerbroek kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Eveneens is het een stuk goedkoper dan laden bij openbare stations. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? Hierbij bieden wij bruikbare informatie voor laadpaal laten installeren in Leerbroek. Zie ook aanvullende informatie over Smart Charging.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Leerbroek kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Houd rekening met de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation werkt met een standaard 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt dan de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Leerbroek. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. De meerwaarde van een vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft door de (soms) slechte weersomstandigheden (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien noemen we nog even dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het handige van een losse kabel (alsook voor een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Eveneens heb je geen rommelige hangende kabels en gaat jouw kabel langer mee. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je even kort wilt opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dit geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Leerbroek.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 keuzes: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hieronder tref je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Leerbroek vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €700 tot en met €3175. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. In aanvulling hierop kan je kiezen voor slimme palen met extra snufjes als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Leerbroek.

Laadstation typeVermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€525- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€520- €630
3-fase laadpaal11 kW4 uur€685- €770
3-fase laadpaal22 kW2 uur€870- €1005
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Leerbroek lopen uiteen tussen de €410 tot €2075. Dit wordt berekend aan de hand van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €5,75 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Bekijk ervaren specialisten die werken in je omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1059 kilometer op maandbasis. Met dit getal ramen we met welke kosten je rekening moet houden. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Leerbroek):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€121,79€1461,42
Elektrisch rijden€0,043€45,54€546,44
Besparing€0,072€76,25€914,98
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Vijfheerenlanden

Heb je een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Leerbroek aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een noemenswaardige actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Ze checken daarvoor factoren als toegankelijkheid en veiligheid. Elke EV-rijder mag hier parkeren en laden. Meer informatie is beschikbaar op www.vijfheerenlanden.nl. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Actieradius.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (april 2024)

Laadstations in Leerbroek zijn er veel. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen variëren tussen de €0,260 tot wel €0,560 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje check je de openbare laadstations in Leerbroek. Bekijk ook laadmogelijkheden en verkopers in Nieuwland, Arkel, Hoogblokland, Ameide en Meerkerk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden leerbroek-4245

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een gebouw met meer dan 10 parkeervakken? Naar de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal incl. de benodigde installatie kost tussen de €950 en €2025. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort systeem (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Engie, Budget energie, NLE, Essent, Eneco en Oxxio, Vandebron, Pure energie, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,50 p/100 km. Belangrijk: een benzineauto kost je al snel €10,05 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Utrecht.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Leerbroek monteert het als wallbox of op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve types vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Leerbroek kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan zijn zo’n €950. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Leerbroek hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Vijfheerenlanden heeft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.vijfheerenlanden.nl.

Plaats een reactie