Laadpaal Hoogvliet Rotterdam

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Een gevolg is dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een privé laadpaal in Hoogvliet Rotterdam aan huis. Op basis van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi e-tron GT en/of Renault Twingo Electric. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier tref je waardevolle informatie over verschillende laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €920.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hoogvliet Rotterdam

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Polestar 2 kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Hoogvliet Rotterdam kopen is een goede investering. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een volle accu. Eveneens is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met belangrijke aspecten om over na te denken omtrent laadpaal laten installeren in Hoogvliet Rotterdam. Bekijk ook meer info over Betrouwbare laadpaal.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Hoogvliet Rotterdam kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk vooraf na over de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadzuil is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dan deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Hoogvliet Rotterdam. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De goedkoopste oplossing en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. Het gemak van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij is het in de praktijk zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is de vrijheid in het opladen. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Evenzeer ziet het er wat netter uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat de drempel wat hoger wordt als je gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Het station met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Hoogvliet Rotterdam.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref jij meer info over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Hoogvliet Rotterdam vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €600 en €3450. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger je systeem, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien onderscheiden we slimme stations met speciale functies als Dynamic Load Balancing die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Hoogvliet Rotterdam.

Type stationVermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€505- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€550- €620
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€685- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€855- €1040
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger en Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hoogvliet Rotterdam wisselen tussen de €390 en +/- €1925. Dit wordt grotendeels bepaalt door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €3,75 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vergelijk ervaren vakmannen uit jouw omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In het onderstaande gedeelte bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1167 km per maand. Met dit getal ramen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze begroting kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hoogvliet Rotterdam):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,135€157,55€1890,54
Elektrisch rijden€0,047€54,85€658,19
Besparing€0,088€102,70€1232,35
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Rotterdam

Rijd je elektrisch, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Hoogvliet Rotterdam aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij variabelen als bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elk huishouden kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle info kan je bekijken op www.rotterdam.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Hybride voertuigen.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juni 2024)

Laadstations in Hoogvliet Rotterdam zijn veel beschikbaar. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De onkosten liggen tussen de €0,280 tot wel €0,590 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het onderstaande kaartje onderzoek je de openbare laadstations in Hoogvliet Rotterdam. Op deze site vind je ook laadstations en verkopers in Rozenburg, Poortugaal, Rotterdam-Albrandswaard, Rhoon en Maasland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hoogvliet-rotterdam-3193

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Betreft het een bedrijfspand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een individueel laadpaal voor huis en laten installeren varieert kostentechnisch tussen de €825 en €2425. Het hele prijskaartje wordt berekend aan de hand van het model laadzuil (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw leveranciers van energie zoals Essent, Eneco, Energiedirect, Budget energie, NLE en PowerPeers, Pure energie, Vattenfall, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,70 p/100 km. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost circa €9,95 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zuid-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur legt een aparte stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Hoogvliet Rotterdam plaatst het als wallbox aan de muur of op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De huidige types hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Hoogvliet Rotterdam kan dit uit handen nemen. De tarieven hiervan bedragen zo’n €1125. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door de Europese leveranciers. De meeste gangbare elektrische auto’s in Hoogvliet Rotterdam zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Rotterdam verschaft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook www.rotterdam.nl.

Plaats een reactie