Laadpaal Welsum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een handige laadpaal in Welsum aan huis. Dankzij een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw BMW iX3 + Kia e-Soul 64 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en je hebt het snel terugverdiend. Op EVPlan.nl zoek je praktische informatie over geschikte type laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €935.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Welsum

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van jouw EV zoals bijv. de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Welsum kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Eveneens is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mij EV en woning? Hierbij delen we inhoudelijke informatie en tips omtrent laadpaal laten installeren in Welsum. Zie ook onze informatie over Elektrische auto verzekering.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Welsum kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. De werking is verder helemaal identiek. Check de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase installatie draait op de doorsnee 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en dit laten aanleggen door een elektricien in Welsum. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Voordelig opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het gemak van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde noemen we nog even dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de stekker die je in de auto hebt liggen. Eveneens heb je geen rommelige hangende kabels en profiteer je van een langere levensduur. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Het station met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Welsum.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig als je 2 elektrische auto’s hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart functies
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf tref jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Welsum vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €600 – €3200. De kosten worden tot stand door o.a. het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Tevens kan je kiezen voor slimme laadpunten met extra mogelijkheden als Dynamic Load Balancing die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Welsum.

Type stationLaadcapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€510- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€545- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€675- €755
3-fase laadpaal22 kW2 uur€830- €1055
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric & Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Welsum wisselen tussen de €440 en ongeveer €1950. Dit is afhankelijk van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Doorgaans wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €7,00 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Bekijk aangesloten verkooppunten uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1087 km op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde begroten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In ons geval hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Welsum):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,110€119,57€1434,84
Elektrisch rijden€0,042€45,65€547,85
Besparing€0,068€73,92€886,99
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Olst-Wijhe

Rijd je elektrisch, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Welsum aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil gemonteerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente relevante zaken als zichtbaarheid en veiligheid. Elke EV-eigenaar kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie is beschikbaar gesteld op www.olst-wijhe.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Meer en meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Duurzame mobiliteit.

Kaart met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Welsum nemen in rap tempo toe. Iedereen met een EV kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten liggen tussen de €0,240 en €0,615 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder onderzoek je de openbare laadstations in Welsum. Check tevens laadstations en installatiebedrijven in Veessen, Vorchten, Wapenveld, Vaassen en Oene.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden welsum-8196

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij het bedrijfspand is relevant voor je personeel en relaties. Zoek je naar opties voor een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Het aankopen van een laadpaal inclusief installatie kost +/- tussen de €800 en €2475. De totale investering hangt vooral af van het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals NLE, Engie, Budget energie, Essent, Eneco en Vandebron, PowerPeers, Pure energie, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,240 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,70 p/100 km. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost je zo’n €10,05 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Welsum zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke woning geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse elektrische wagens kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Welsum kan dit uit handen nemen. De totale onkosten zijn zo’n €1050. Disclaimer: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt gebruikt door de Europese leveranciers. Veel bekende elektrische auto’s in Welsum dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Olst-Wijhe heeft op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of de paal vlakbij jouw huis kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.olst-wijhe.nl.

Plaats een reactie