Laadpaal Blauwestad

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Blauwestad aan huis. Via jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of DS 3 Crossback E-Tense. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en je hebt het snel terugverdiend. Op EVPlan.nl bekijk je bruikbare informatie over betrouwbare laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €920.
 • Een individueel laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Blauwestad

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV zoals bijv. een CUPRA el-Born gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Blauwestad kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een volle accu. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij een publiek toegankelijk laadstation. Je hebt te maken met de volgende kosten: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning en auto? In onze keuzehulp bieden wij aantal belangrijke aandachtspunten wat betreft laadpaal laten installeren in Blauwestad. Bekijk ook meer info over Laadpalen vergelijken.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Blauwestad kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Onderzoek de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
De 1-fase variant kan laden met de standaard 230 voltage. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt dan jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Blauwestad. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het grote voordeel van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is de vrijheid in het opladen. Je gebruikt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Ook oogt het netter en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Blauwestad.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij lees jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Blauwestad vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €750 tot €3350. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Tevens kan je kiezen voor slimme palen met extra mogelijkheden als gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Blauwestad.

Soort laadstationVermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€520- €600
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€535- €610
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€660- €770
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€880- €1000
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Blauwestad liggen tussen de €310 tot €2175. Dit is afhankelijk van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €4,00 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek betrouwbare adviseurs in de regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1119 kilometer (maandelijks). Hiermee calculeren we wat je kunt besparen. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Blauwestad):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€111,90€1342,80
Elektrisch rijden€0,040€44,76€537,12
Besparing€0,060€67,14€805,68
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Oldambt

Lease of koop jij een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Blauwestad aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke plek de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor invalshoeken zoals zichtbaarheid en of het technisch kan. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer informatie is ook gepubliceerd op www.gemeente-oldambt.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Lease een elektrische auto.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Blauwestad zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een abonnement heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten liggen tussen de €0,300 tot €0,550 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje doorzoek je de openbare laadstations in Blauwestad. Check tevens laadplekken en installatiebedrijven in Finsterwolde, Oostwold, Midwolda, Scheemda en Westerlee.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden blauwestad-9685

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je werk is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Bezit je een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de laatste regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief installatiewerk zit zo tussen de €875 en €2025. De totaalprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadpaal (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Budget energie, Essent, NLE, Energiedirect, Eneco en Vandebron, Vattenfall, PowerPeers, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,230 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,80 p/100 km. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,10 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Groningen.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Blauwestad zet het laadstation vast tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Meestal is elke stroomkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Bekijk vooraf wel of je meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste types vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Blauwestad kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten bedragen circa €1050. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit Europa. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Blauwestad zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Oldambt verschaft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal vlakbij jouw huis kan komen te staan. Zie ook www.gemeente-oldambt.nl.

Plaats een reactie