Laadpaal Leveroy

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Leveroy aan huis. Via een laadstation op eigen terrein rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh + DS 3 Crossback E-Tense. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over populaire laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €980.
 • Een privé laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Leveroy

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een MG ZS EV is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Leveroy kopen is een uitstekend idee. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hoeft niet onzeker te zijn over een goede actieradius. Evenzeer is het veel betaalbaarder dan onderweg laden. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? In onze keuzehulp bieden wij inhoudelijke informatie en tips wat betreft laadpaal laten installeren in Leveroy. Of klik door voor meer informatie over Smart Charging.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Leveroy kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een speciale paal. De werking is verder helemaal identiek. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1-fase variant is compatibel met een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Leveroy. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Opladen kan altijd en overal met de reguliere meegeleverde kabel. Daarbovenop heb je geen rommelige hangende kabels en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een paal met een losse laadkabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Leveroy.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkele paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder check je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Leveroy vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €500 en €3125. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens zijn er allerlei slimme laadpunten met speciale mogelijkheden als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Leveroy.

Type stationCapaciteitTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€520- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€545- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€670- €795
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€865- €990
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende merken

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Leveroy variëren van €410 en ongeveer €1900. De totale kosten hangen af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het terrein, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €4,25 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check ervaren installateurs uit jouw gemeente.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1048 kilometer op maandbasis. Met dit getal becijferen we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Leveroy):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,125€131,00€1572,00
Elektrisch€0,045€47,16€565,92
Besparing€0,080€83,84€1006,08
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Nederweert

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Leveroy aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Ze overwegen daarbij relevante zaken als vindbaarheid en veiligheid. Elke bewoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer details is terug te lezen op www.nederweert.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Accu.

Openbare laadpunten bekijken (mei 2024)

Laadstations in Leveroy zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,255 tot wel €0,620 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema vind jij de openbare laadstations in Leveroy. Vind ook laadplekken en verkooppunten in Heibloem, Roggel, Neer, Horn en Nunhem.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden leveroy-6092

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor personeel of bezoekers. Bezit je een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarnaast kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal voor thuis inclusief de installatieservice varieert kostentechnisch tussen de €850 en €2025. De kosten van het hele pakket komt tot stand door het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, NLE, Eneco, Engie, Budget energie en Vattenfall, Vandebron, PowerPeers, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,20 p/100 km. Belangrijk: een auto met benzinemotor kost je al snel €9,55 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Limburg.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten wat een goede plek is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Leveroy zet het als wallbox tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele EV’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Leveroy zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service zijn zo’n €800. Goed om te weten: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we met name terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De gangbare elektrische auto’s in Leveroy beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Nederweert verschaft op dit ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt vlakbij jouw woning kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.nederweert.nl.

Plaats een reactie