Laadpaal Horn

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Horn aan huis. Middels een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Skoda Enyaq iV 80 & Ford Mustang Mach-E GT. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op dit portaal bekijk je handige informatie over verschillende soorten laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €970.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Horn

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals de Polestar 2 kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Horn kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en eenvoudig en je hoeft niet onzeker te zijn over een lange actieradius. Ook is het veel betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in Horn. Bekijk ook meer info over Voordeligste elektrische auto.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Horn kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk goed na over de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1 fase systeem kan laden met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt eenvoudig de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Horn. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Eveneens oogt het een stuk georganiseerder en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Het station met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Horn.

Enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Smart functies
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Horn vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn nogal verschillend. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €825 tot €3300. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. In aanvulling hierop zien we steeds meer slimme palen met leuke features als gebarenherkenning die duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Horn.

Type laadpaalVermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€515- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€525- €650
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€675- €785
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€865- €980
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Horn komen uit tussen de €370 en plus minus €2150. Deze prijs komt tot stand door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Eventueel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €4,75 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk erkende installateurs uit jouw regio.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In het onderstaande gedeelte bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1044 kilometer (maandelijks). Met dit getal berekenen we wat jouw potentiële besparing is. In het rekenvoorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Horn):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,105€109,62€1315,44
Elektrisch rijden€0,041€42,80€513,65
Besparing€0,064€66,82€801,79
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Leudal

Rijd je een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Horn aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Ze checken daarvoor factoren als toegankelijkheid en parkeerdruk. Iedere woningbezitter kan hier gebruik van maken. Uitgebreide informatie kun je terugvinden op www.leudal.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Zero Emission.

Openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Horn zijn er voldoende. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven schommelen tussen de €0,290 tot wel €0,610 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In onze maps kaart bekijk je de openbare laadstations in Horn. Vind ook laadstations en installatiebedrijven in Nunhem, Buggenum, Haelen, Sint Odiliënberg en Herkenbosch.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden horn-6085

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijfspand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €875 – €2525. De definitieve prijs is afhankelijk van het soort laadsysteem (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Essent, Eneco, Engie, NLE, Energiedirect en PowerPeers, Vandebron, Pure energie, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,10 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een benzineauto kost circa €10,00 p/100 km. Met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De leverancier zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in je stroomkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Horn zet het laadstation vast tegen de muur of installeert het op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Horn kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor bedragen circa €825. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit de Europese Unie. De meeste favoriete elektrische auto’s in Horn zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Leudal heeft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.leudal.nl.

Plaats een reactie