Laadpaal Haelen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Haelen aan huis. Dankzij een laadstation van jezelf geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi e-tron GT + Tesla Model X Long Range Plus. Niet meer wachten op een vrije plek en het is veel voordeliger. Op dit portaal bekijk je handige informatie over velerlei laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Rijden zonder kosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €985.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Haelen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals een CUPRA el-Born kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Haelen kopen is een goede investering. Het is gemakkelijk en snel en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Daarbij is het veel betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de stroom / verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn voertuig en mijn woning? Hieronder kan je aan de slag met een aantal kooptips rondom laadpaal laten installeren in Haelen. Bekijk ook meer info over Hybride voertuigen.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Haelen kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een stevige paal. Verder zijn er geen verschillen. Onderzoek de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie gaat via de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Haelen. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien moet ook opgemerkt worden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het handige van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Evenzeer oogt het netter en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw auto gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Het station met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Haelen.

Enkel of dubbel laadstation
Jij kunt gaan voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk jij meer info over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Haelen vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €550 – €3450. Het prijskaartje hangt met name af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook heb je de keuze uit slimme palen met speciale mogelijkheden als Dynamic Load Balancing die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Haelen.

Laadpaal typeVermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€545- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€540- €650
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€690- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€825- €1055
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Haelen lopen uiteen tussen de €390 en plus minus €1825. Dit is afhankelijk van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Vaak wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €6,00 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind aangesloten deskundigen uit jouw omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1041 km op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde berekenen we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons geval gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Haelen):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,145€150,95€1811,34
Elektrisch€0,049€51,01€612,11
Besparing€0,096€99,94€1199,23
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Leudal

Rijd je elektrisch, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Haelen aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente wijst uit of en waar precies de laadzuil neergezet wordt. Ze onderzoeken zaken als bereikbaarheid en doorstroming. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer details is beschikbaar gesteld op www.leudal.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Meer en meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Elektrische autoverzekering.

Overzicht met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Haelen zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,235 tot €0,575 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het onderstaande kaartje vind je de openbare laadstations in Haelen. Vergelijk ook laadplekken en aanbieders in Sint Odiliënberg, Herkenbosch, Melick, Swalmen en Linne.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden haelen-6081

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk is een prettige service voor personeel of bezoekers. Bezit je een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning incl. de benodigde installatie kost +/- tussen de €975 en €2000. De totaalprijs wordt bepaald door het soort systeem (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals NLE, Engie, Essent, Energiedirect, Eneco en Vandebron, Oxxio, PowerPeers, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,35 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzineauto kost ongeveer €10,40 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Limburg.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Haelen bevestigt het laadstation aan de muur of op een bevestigingspaal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Doorgaans is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). Nieuwere elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Haelen zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice zijn circa €1000. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 is vooral te zien bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De gangbare elektrische auto’s in Haelen zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Leudal verstrekt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of de paal dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.leudal.nl.

Plaats een reactie