Laadpaal Streefkerk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Streefkerk aan huis. Door middel van een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw BMW i4 en/of Tesla Model Y Long Range Performance. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Op dit portaal lees je handige informatie over diverse laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog goedkoper rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €900.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Streefkerk

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Tesla Model 3 Standard Range Plus kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Streefkerk kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Tevens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de tarieven voor de elektriciteit (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina vind je aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in Streefkerk. Of klik door voor meer informatie over Bijtelling.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Streefkerk kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk vooraf na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation draait op de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Voor een paar honderd euro kun jij de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Streefkerk. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een kabel die afneembaar is. Het gemak van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij kan het zijn dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of socket) is dat elke soort EV kan opladen. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Verder ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Belangrijk nadeel is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Het station met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Streefkerk.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hierbij check je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Streefkerk vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €675 tot en met €3100. De kosten worden tot stand door o.a. het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien onderscheiden we slimme laadpunten met snufjes als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Streefkerk.

Type laadstationCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€510- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€530- €640
3-fase laadpaal11 kW4 uur€650- €760
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€855- €1075
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Streefkerk schommelen tussen de € 410 – €2150. Dit hangt af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabels benodigd zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Doorgaans wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement liggen rond de €5,50 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Bekijk populaire installatiebedrijven uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1148 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers berekenen we wat je kunt besparen. In onze calculatie zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Streefkerk):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€172,20€2066,40
Elektrisch€0,050€57,40€688,80
Besparing€0,100€114,80€1377,60
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Molenlanden

Heb jij de beschikking over een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Streefkerk aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij zaken als vindbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-rijder mag het gebruiken. Uitgebreide informatie kan je bekijken op www.molenlanden.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Smart Charging.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Streefkerk zijn elke dag werkzaam. Elke weggebruiker mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven liggen tussen de €0,240 tot wel €0,570 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart zie je alle openbare laadstations in Streefkerk. Bekijk ook laadstations en leveranciers in Nieuw-Lekkerland, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan de Lek en Nieuwerkerk aan den IJssel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden streefkerk-2959

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor werknemers en klanten. Bezit je een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief installatie zit zo tussen de €875 & €2125. De definitieve prijs hangt vooral af van het soort systeem (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, Eneco, Budget energie, Energiedirect, Engie en PowerPeers, Oxxio, Vattenfall, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,235 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,65 p/100 km. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto kost al gauw €9,60 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Streefkerk monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke stroomkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste types vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Streefkerk kan dit allemaal regelen. De totale onkosten liggen rond de €800. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Streefkerk dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Molenlanden verschaft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Zie ook www.molenlanden.nl.

Plaats een reactie