Laadpaal Langerak

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Een gevolg is dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Langerak aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw CUPRA el-Born & Kia e-Soul 64 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is erg goedkoop. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over verschillende soorten laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €990.
 • Jouw eigen laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Langerak

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig zoals een Mercedes EQA kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Langerak kopen is een uitstekend idee. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een perfect opgeladen accu. Evenzeer is het een stuk goedkoper dan een laadstation in de omgeving. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf en installatie van de paal en uiteraard de verbruikte stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina bieden wij handige tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Langerak. Zie ook aanvullende informatie over Informatie over elektrisch rijden.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Langerak installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een speciale paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Analyseer de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie werkt met de reguliere 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom (400V). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Langerak. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De goedkoopste oplossing en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het gemak van de vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien moet je opletten dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Overigens ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Langerak.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder vind jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Langerak vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €925 tot €3450. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme opladers met extra opties als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Langerak.

Soort laadpaalLaadvermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€520- €605
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€550- €615
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€695- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€870- €995
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Langerak variëren van €370 en ongeveer €2025. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Eventueel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €7,25 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal erkende installateurs uit jouw omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1152 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Langerak):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypeKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,115€132,48€1589,76
Elektrisch€0,043€49,54€594,43
Besparing€0,072€82,94€995,33
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Molenlanden

Rijd je elektrisch, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Langerak aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Ze overwegen daarbij relevante zaken als bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Meer informatie is ook te lezen op www.molenlanden.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrisch of benzine.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Langerak zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten bedragen tussen de €0,230 – €0,565 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de afbeelding hieronder treft jij de openbare laadstations in Langerak. Vind ook laadstations en verkopers in Nieuwpoort, Groot-Ammers, Kinderdijk, Streefkerk en Nieuw-Lekkerland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden langerak-2967

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen met daarbij de installatie zit qua kostprijs tussen de €1050 & €2550. De kosten van het hele pakket hangt af van het type laadstation (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier zoals NLE, Energiedirect, Engie, Eneco, Budget energie en Pure energie, Vattenfall, Oxxio, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,00 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor komt uit op zo’n €9,85 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De vakman integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Langerak zet het laadstation vast tegen de muur of op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Langerak zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €1025. Disclaimer: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit de Europese Unie. De meeste bekende elektrische auto’s in Langerak beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Molenlanden heeft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of deze laadpaal dichtbij jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.molenlanden.nl.

Plaats een reactie