Laadpaal Kinderdijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het alternatief is een privé laadpaal in Kinderdijk aan huis. Middels een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Polestar 2 & Fiat 500e Berlina 42 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website zoek je uitgebreide informatie over velerlei laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €980.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kinderdijk

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Volvo XC40 P8 AWD Recharge is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Kinderdijk kopen is steeds meer in trek. Hij is altijd beschikbaar en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Overigens is het vele malen goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroomprijzen (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina delen we handige tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Kinderdijk. Bekijk ook meer info over Goedkoopste elektrische auto.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Kinderdijk kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een montagepaal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk goed na over de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1-fase variant gaat via de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt eenvoudig jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Kinderdijk. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien is het goed om je te bedenken dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbij oogt het een stuk georganiseerder en profiteer je van een langere levensduur. Belangrijk nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadzuil met losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Kinderdijk.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf lees je meer info over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Kinderdijk vergelijken

De kosten van laadpalen laten een grote variatie zien. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €850 t/m €3150. De prijs hangt vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens kan je kiezen voor slimme opladers met toffe features als gezichtsherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Kinderdijk.

Type laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€530- €640
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€550- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€685- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€835- €1035
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric & Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kinderdijk schommelen tussen de € 410 en ongeveer €2175. Dit hangt vooral af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Hedendaags wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €4,75 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vergelijk goede specialisten uit jouw streek.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Onderstaand vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1149 km (maandelijks). Hiermee verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kinderdijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€114,90€1378,80
Elektrisch€0,040€45,96€551,52
Besparing€0,060€68,94€827,28
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Molenlanden

Rijd je een elektrische auto, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Kinderdijk aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor aspecten zoals zichtbaarheid en of het technisch kan. Elke EV-eigenaar kan het gebruiken. Meer informatie is te vinden op www.molenlanden.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Zero Emission.

Overzicht openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Kinderdijk kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. Het is relatief wel duur. De onkosten liggen tussen de €0,270 en €0,575 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema zie je alle openbare laadstations in Kinderdijk. Vind ook laadplekken en leveranciers in Streefkerk, Nieuw-Lekkerland, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan de Lek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kinderdijk-2961

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor klanten, bezoekers en personeel. Heb je een bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief installatiewerk zit qua kostprijs tussen de €925 & €2275. Het hele prijskaartje wordt bepaald door het soort laadsysteem (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, Engie, Budget energie, Eneco, NLE en Pure energie, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,90 p/100 km. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost circa €9,85 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De expert zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomvoorziening van je woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Kinderdijk monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Kinderdijk kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten bedragen circa €800. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we met name terug bij de Europese leveranciers. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Kinderdijk kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Molenlanden biedt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of het laadpunt niet al te ver van jouw huis kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.molenlanden.nl.

Plaats een reactie