Laadpaal Goudriaan

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Een gevolg is dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een slimme laadpaal in Goudriaan aan huis. Middels een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi e-tron GT of Fiat 500e Berlina 42 kWh. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website check je praktische informatie over verschillende soorten laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €945.
 • Een individueel laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Goudriaan

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van jouw EV zoals een Dacia Spring Electric kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Goudriaan kopen is een uitstekend idee. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een lange actieradius. Tevens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning en auto? Verderop kan je aan de slag met een aantal kooptips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Goudriaan. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektriciteitsnet.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Goudriaan kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal draait op de standaard 230 voltage. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk adres beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Goudriaan. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse variant. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander pluspunt is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste noemen we nog even dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbovenop ziet het er niet zo chaotisch uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Goudriaan.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig meer en meer slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf delen we een uiteenzetting over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Goudriaan vergelijken

De kosten van laadpalen variëren enorm. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €550 tot en met €3450. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien zijn er allerlei slimme laadpunten met leuke snufjes als Dynamic Load Balancing die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Goudriaan.

Laadstation typeLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€545- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €630
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€660- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€850- €990
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba of Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Goudriaan wisselen tussen de €320 en +/- €1825. Deze prijs komt tot stand door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Hedendaags wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €4,00 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk betrouwbare deskundigen uit jouw regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1159 kilometer per maand. Hiermee becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Goudriaan):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,150€173,85€2086,20
Elektrisch rijden€0,050€57,95€695,40
Besparing€0,100€115,90€1390,80
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Molenlanden

Heb je een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Goudriaan aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Ze overwegen daarbij invalshoeken zoals toegankelijkheid en of het technisch kan. Iedereen kan het gebruiken. Meer details is terug te lezen op www.molenlanden.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Laadpaal plaatsen.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juli 2024)

Laadstations in Goudriaan nemen in rap tempo toe. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,230 tot €0,585 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht treft jij de openbare laadstations in Goudriaan. Vergelijk ook oplaadpunten en leveranciers in Ottoland, Brandwijk, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf en Oud-Alblas.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden goudriaan-2977

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Betreft het een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis met daarbij de installatie kost +/- tussen de €825 – €2000. Het tarief is afhankelijk van het type laadstation (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Energiedirect, Eneco, Budget energie, Essent en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,20 p/100 km. Belangrijk: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €10,20 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De specialist legt een aparte stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf de stoomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Goudriaan zet het laadstation vast tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere modellen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Goudriaan kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €975. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Goudriaan zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Molenlanden verstrekt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.molenlanden.nl.

Plaats een reactie