Laadpaal Brandwijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het alternatief is een eigen laadpaal in Brandwijk aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Mini Electric & Porsche Taycan 4S. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en je hebt het snel terugverdiend. Op EVPlan.nl ontdek je handige informatie over betrouwbare type laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €960.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Brandwijk

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het elektrisch laden van een EV zoals bijvoorbeeld de Mini Electric kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Brandwijk kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een perfect opgeladen accu. Daarbovenop is het veel betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. Je hebt te maken met de volgende kosten: de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning en auto? Op deze pagina vind je bruikbare informatie omtrent laadpaal laten installeren in Brandwijk. Zie ook onze informatie over Elektrisch of benzine.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Brandwijk kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation is compatibel met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt eenvoudig jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Brandwijk. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Het station met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Brandwijk.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Brandwijk vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €900 tot en met €3150. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. In aanvulling hierop kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met opties als gebarenherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Brandwijk.

Laadstation typeVermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€540- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€515- €620
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€680- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€830- €1050
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Ook interessant: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Brandwijk schommelen tussen de € 380 tot €2075. Dit wordt grotendeels bepaalt door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Hedendaags wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,75 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check populaire installateurs uit jouw streek.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1157 km (maandelijks). Met dit getal calculeren we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze calculatie gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Brandwijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,140€161,98€1943,76
Elektrisch€0,048€55,54€666,43
Besparing€0,092€106,44€1277,33
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Molenlanden

Heb je een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Brandwijk aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken relevante zaken als bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Updates en informatie is beschikbaar gesteld op www.molenlanden.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Voordelige laadpas.

Openbare laadpunten bekijken (april 2024)

Laadstations in Brandwijk nemen in rap tempo toe. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Het is relatief wel duur. De tarieven bedragen tussen de €0,275 – €0,575 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de afbeelding hieronder bekijk je de openbare laadstations in Brandwijk. Op deze site vind je ook laadplekken en verkopers in Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Oud-Alblas, Waal en Langerak.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden brandwijk-2974

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bekijk je de mogelijkheden voor een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk varieert qua prijs tussen de €900 en €2450. Het tarief hangt vooral af van het soort systeem (softwarematige slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals Essent, Energiedirect, Budget energie, NLE, Engie en Pure energie, Oxxio, Vandebron, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,220 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,75 p/100 km. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto komt uit op zo’n €10,15 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een basis EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Brandwijk plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische wagens hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Brandwijk kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten bedragen ongeveer €1000. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Brandwijk kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Molenlanden heeft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of de paal in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.molenlanden.nl.

Plaats een reactie