Laadpaal Sint Pancras

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het is dan mogelijk om te gaan voor een handige laadpaal in Sint Pancras aan huis. Middels een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Polestar 2 of Porsche Taycan Cross Turismo. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op EVPlan.nl vind je praktische informatie over velerlei soorten laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €955.
 • Jouw eigen laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Sint Pancras

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. de Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Sint Pancras kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hoeft niet onzeker te zijn over een goede actieradius. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadpunt in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn auto en mijn situatie? In onze keuzehulp vind je inhoudelijke informatie en tips rondom laadpaal laten installeren in Sint Pancras. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto leasen.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Sint Pancras kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een speciale paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadzuil werkt met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Sint Pancras. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarnaast heb je geen rommelige hangende kabels en profiteer je van een langere levensduur. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een paal met een losse laadkabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Sint Pancras.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder vind jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Sint Pancras vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €575 tot €3100. Het prijskaartje hangt met name af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook zijn er slimme stations met opties als voice of gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Sint Pancras.

Laadstation typeLaadvermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€520- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€510- €600
3-fase laadpaal11 kW4 uur€695- €790
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€835- €985
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere merken: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Sint Pancras lopen uiteen tussen de €380 en ongeveer €2075. Dit hangt af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas
Soms wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €4,75 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check populaire adviseurs uit jouw streek.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1038 km (maandelijks). Met dit aantal kilometers calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Sint Pancras):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,150€155,70€1868,40
Elektrisch€0,050€51,90€622,80
Besparing€0,100€103,80€1245,60
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Langedijk

Een elektrische auto gekocht, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Sint Pancras aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke inwoner kan het gebruiken. Alle info kun je terugvinden op www.gemeentelangedijk.nl. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Onderhoud.

Lijst met openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Sint Pancras zijn elke dag werkzaam. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten variëren tussen de €0,295 tot wel €0,575 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje zie je alle openbare laadstations in Sint Pancras. Vind ook oplaadplekken en leveranciers in Koedijk, Oudorp, Den Hoorn, De Koog en De Cocksdorp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden sint-pancras-1834

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Betreft het een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de laatste regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van meerdere subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie kost +/- tussen de €850 & €2225. De definitieve prijs wordt grotendeels bepaalt door af het type laadstation (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Energiedirect, Engie, Essent, Budget energie en Pure energie, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,50 p/100 km. Om een indicatie te geven: een benzineauto kost je al snel €10,20 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De leverancier zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in jouw meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Sint Pancras monteert het als wallbox of op een speciale paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste elektrische voertuigen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Sint Pancras kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen circa €1050. Goed om te weten: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese merken. Veel gangbare elektrische auto’s in Sint Pancras beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Langedijk heeft op dit ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of het oplaadpunt vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.gemeentelangedijk.nl.

Plaats een reactie