Laadpaal Lieshout

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een 100% eigen laadpaal in Lieshout aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Volkswagen ID.3 Pure of jouw Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is veel voordeliger. Op dit portaal ontdek je extra informatie over velerlei laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €925.
 • Een privé laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lieshout

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. de BMW i4 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Lieshout kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je bent altijd verzekerd van een 100% actieradius. Bovendien is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp vind je tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Lieshout. Op deze website lees je ook meer over Voordeligste elektrische auto.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Lieshout kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt dan de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Lieshout. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse kabel. Het pluspunt van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Ook is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbovenop heb je geen rommelige hangende kabels en profiteer je van een langere levensduur. Een negatief aspect is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Lieshout.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Nuttig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk jij meer info over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Lieshout vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €725 tot en met €3250. De aanschafkosten hangen vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook zijn er allerlei slimme palen met extra mogelijkheden als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Lieshout.

Soort laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€505- €635
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€505- €640
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€695- €785
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€825- €1010
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire producten

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Lieshout wisselen tussen de €360 & €1850. De prijs wordt bepaald door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Informatie over laadpassen
Tegenwoordig wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement liggen rond de €2,50 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check erkende deskundigen uit jouw gemeente.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1091 km op maandbasis. Met dit aantal kilometers ramen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lieshout):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€147,29€1767,42
Elektrisch€0,047€51,28€615,32
Besparing€0,088€96,01€1152,10
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Laarbeek

Heb je een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Lieshout aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor relevante zaken als vindbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-eigenaar kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle details is beschikbaar gesteld op www.laarbeek.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Zero Emission.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (mei 2024)

Laadstations in Lieshout vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een EV kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,300 – €0,560 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het onderstaande kaartje bekijk jij de openbare laadstations in Lieshout. Vind ook laadstations en verkopers in Aarle-Rixtel, Mierlo, Heusden, Ommel en Lierop.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lieshout-5737

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoor of bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning incl. de benodigde installatie zit qua kostprijs tussen de €875 – €2450. Het tarief is afhankelijk van het type laadstation (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Energiedirect, Budget energie, NLE, Eneco en Pure energie, Vattenfall, Vandebron, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,220 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,30 p/100 km. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost circa €10,20 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur treft de nodige voorbereidingen in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Lieshout plaatst het als wallbox aan de muur of op een stevige paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische wagens kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Lieshout kan dit allemaal regelen. De totale onkosten liggen rond de €875. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we vooral terug bij Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste populaire elektrische auto’s in Lieshout beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Laarbeek verstrekt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.laarbeek.nl.

Plaats een reactie