Laadpaal Aarle-Rixtel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een handige laadpaal in Aarle-Rixtel aan huis. Op basis van een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Polestar 2 en/of Lucid Air Pure. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op EVPlan.nl ontdek je handige informatie over meerdere soorten laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €960.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Aarle-Rixtel

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. de Aiways U5 kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Aarle-Rixtel kopen biedt veel voordelen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een goede actieradius. Bovendien is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Hieronder check je een aantal kooptips m.b.t. laadpaal laten installeren in Aarle-Rixtel. Op deze website lees je ook meer over Bijtelling EV’s.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Aarle-Rixtel kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een vrijstaande paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk kritisch de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadzuil is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. In principe heeft elke woning zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale vermogen is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Aarle-Rixtel. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. Het gemak van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij is het goed om je te bedenken dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbovenop heb je geen rommelige hangende kabels en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: probeer ook eens de snelladers in Aarle-Rixtel.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn twee mogelijkheden: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Ideaal als je 2 elektrische auto’s hebt of voor zakelijke doeleinden.

Smart functies
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees je meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Aarle-Rixtel vergelijken

De tarieven van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €600 tot +/- €3425. De prijs hangt vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien zijn er slimme opladers met extra mogelijkheden als gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Aarle-Rixtel.

Laadpaal typeLaadvermogenTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€545- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €610
3-fase laadpaal11 kW4 uur€665- €750
3-fase laadpaal22 kW2 uur€875- €935
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende producten

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Aarle-Rixtel liggen tussen de €320 en €1925. Deze prijs komt tot stand door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Bij sommige aanbieders wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €2,50 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk populaire installatiebedrijven uit jouw streek.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1090 km (maandelijks). Hiermee becijferen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In ons voorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Aarle-Rixtel):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€141,70€1700,40
Elektrisch rijden€0,046€50,14€601,68
Besparing€0,084€91,56€1098,72
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Laarbeek

Heb jij de beschikking over een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Aarle-Rixtel aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals vindbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-eigenaar kan hier gebruik van maken. Updates en informatie is te vinden op www.laarbeek.nl. Hier kan je ook lezen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Meer en meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Smart Charging.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Aarle-Rixtel zijn er veel. Iedere EV-bezitter heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven schommelen tussen de €0,235 tot €0,610 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje bekijk jij de openbare laadstations in Aarle-Rixtel. Op deze site vind je ook laadstations en installateurs in Mierlo, Heusden, Ommel, Lierop en Nuenen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden aarle-rixtel-5735

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarnaast kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Jouw eigen laadpaal voor huis en laten installeren kost +/- tussen de €825 & €2025. De kosten van het hele pakket wordt bepaald door het type en model (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Energiedirect, Eneco, NLE, Engie en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,60 p/100 km. Ter illustratie: een auto met benzinemotor kost al gauw €10,30 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt de installatie?
De installateur treft de nodige voorbereidingen in jouw meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Aarle-Rixtel monteert ‘m in overleg tegen de muur of installeert het op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Achterhaal of de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De nieuwste auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Aarle-Rixtel zal al dit werk voor je oplossen. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €1125. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in Aarle-Rixtel hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Laarbeek verschaft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of het openbare laadpunt nabij jouw huis kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.laarbeek.nl.

Plaats een reactie