Laadpaal Eygelshoven

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Eygelshoven aan huis. Middels een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi Q4 e-tron en/of Lucid Air Pure. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en de kWh prijs is voordeliger. Hier lees je extra informatie over geschikte soorten laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog goedkoper rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €900.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Eygelshoven

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de CUPRA el-Born gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Eygelshoven kopen is een uitstekend idee. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een volgeladen accu. Daarbovenop is het vele malen goedkoper dan laden bij openbare stations. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder delen we bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in Eygelshoven. Zie ook onze informatie over Actieradius.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Eygelshoven installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Onderzoek de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1-fase variant is compatibel met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk adres beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale vermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Eygelshoven. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het wat rommelig oogt. Daarbij is het goed om je te bedenken dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (ofwel een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Daarvoor neem je de stekker die je in de auto hebt liggen. Overigens heb je geen rommelige hangende kabels en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Eygelshoven.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand delen we meer informatie over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Eygelshoven vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €925 tot en met €3400. De prijs wordt bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Verder kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met extra mogelijkheden als Dynamic Load Balancing die een stukje prijziger zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Eygelshoven.

Type laadstationCapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€530- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€500- €600
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€685- €775
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€870- €1015
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger of Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Eygelshoven wisselen tussen de €370 en ongeveer €2200. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij sommige aanbieders wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €6,25 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal goede specialisten in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand bieden wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1131 km op maandbasis. Met dit aantal kilometers calculeren we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Eygelshoven):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,100€113,10€1357,20
Elektrisch€0,040€45,24€542,88
Besparing€0,060€67,86€814,32
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Kerkrade

Lease of koop jij een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Eygelshoven aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente neemt een besluit over of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-rijder mag het gebruiken. Meer details kun je terugvinden op www.kerkrade.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Laadpalen vergelijken.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Eygelshoven zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een abonnement mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,270 – €0,585 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje doorzoek jij de openbare laadstations in Eygelshoven. Bekijk ook oplaadpunten en verkooppunten in Bingelrade, Jabeek, Schinveld, Merkelbeek en Doenrade.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden eygelshoven-6469

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Gaat het om een bedrijfspand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit zo tussen de €825 & €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Eneco, NLE, Engie, Essent, Budget energie en Vattenfall, Vandebron, Pure energie, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,55 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto kost je al snel €10,25 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Eygelshoven plaatst het als wallbox aan de muur of installeert het op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Meestal is elke stroomkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere types kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Eygelshoven zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €825. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 is vooral te zien bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Eygelshoven kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Kerkrade heeft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.kerkrade.nl.

Plaats een reactie