Laadpaal Heikant

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een handige laadpaal in Heikant aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw MG ZS EV + Lucid Air Pure. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Middels onze vergelijker bekijk je extra informatie over meerdere soorten laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €900.
 • Een individueel laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Heikant

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. de Audi e-tron GT is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Heikant kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hoeft niet onzeker te zijn over een 100% actieradius. Bovendien is het een stuk goedkoper dan een laadstation in de omgeving. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn voertuig en mijn woning? Op deze pagina kan je aan de slag met belangrijke aspecten om over na te denken omtrent laadpaal laten installeren in Heikant. Of klik door voor meer informatie over Voordelige laadpas.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Heikant installeren kan op 2 manieren. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een stevige paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk kritisch de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation is compatibel met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Heikant. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse kabel. Het grote voordeel van de vaste variant is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote voordeel van een losse kabel (of socket) is de vrijheid in het opladen. Het laadproces doe je met de stekker die je in de auto hebt liggen. Evenzeer oogt het een stuk georganiseerder en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een punt van kritiek is dat het altijd even iets langer duurt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Heikant.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit is praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hieronder bekijk je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Heikant vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €500 t/m €3000. De aanschafkosten hangen vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien zijn er slimme palen met opties als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Heikant.

Type stationLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€545- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€525- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€665- €760
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€865- €945
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Heikant liggen tussen de €340 en ongeveer €1975. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementskosten laadpas
Eventueel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €3,75 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check betrouwbare deskundigen uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1172 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze berekening zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Heikant):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€152,36€1828,32
Elektrisch rijden€0,046€53,91€646,94
Besparing€0,084€98,45€1181,38
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in februari 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hulst

Lease of koop jij een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Heikant aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale elektrische actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als bereikbaarheid en doorstroming. Elke EV-eigenaar mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is beschikbaar op www.gemeentehulst.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Betrouwbare laadpaal.

Openbare oplaadpunten vergelijken (februari 2024)

Laadstations in Heikant zijn er veel. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten lopen uiteen tussen de €0,260 en €0,560 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In onze maps kaart zie je alle openbare laadstations in Heikant. Vergelijk ook laadstations en aanbieders in Kapellebrug, Sint Jansteen, Westdorpe, Philippine en Sas van Gent.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden heikant-4566

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bezit je een parkeerterrein met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een privé laadpaal aan huis incl. de benodigde installatie kost tussen de €825 – €2575. De kosten van het hele pakket wordt grotendeels bepaalt door af het type laadpaal (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Engie, Energiedirect, Essent, Budget energie en Vandebron, Vattenfall, PowerPeers, Pure energie. Over het algemeen niet meer dan €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,10 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto kost circa €9,55 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zeeland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist zal enkele aanpassingen moeten doen in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Heikant zet het als wallbox tegen de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Al met al is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Heikant kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan bedragen ongeveer €925. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door de Europese leveranciers. Veel bekende elektrische auto’s in Heikant hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Hulst biedt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook www.gemeentehulst.nl.

Plaats een reactie