Laadpaal Wieringerwaard

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Een gevolg is dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een handige laadpaal in Wieringerwaard aan huis. D.m.v. een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw BMW iX3 of Ford Mustang Mach-E GT. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Hier lees je extra informatie over velerlei soorten laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €940.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wieringerwaard

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Wieringerwaard kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een goede actieradius. Daarnaast is het een stuk voordeliger dan bij laden bij openbare stations. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder check je inhoudelijke informatie en tips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Wieringerwaard. Op deze website lees je ook meer over Onderhoud EV’s.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Wieringerwaard kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Analyseer de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant draait op de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Wieringerwaard. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het een rommelig geheel wordt. Als laatste is het goed om je te bedenken dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (als mede een socket) is de vrijheid in het opladen. Daarvoor neem je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Verder oogt het een stuk georganiseerder en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het minpunt is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Wieringerwaard.

Enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit biedt uitkomst wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder vind je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Wieringerwaard vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €750 tot +/- €3225. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Verder kan je kiezen voor slimme palen met speciale mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Wieringerwaard.

Laadpaal typeLaadvermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€505- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€510- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€690- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€840- €1070
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Wieringerwaard wisselen tussen de €400 & €2100. Dit wordt grotendeels bepaalt door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Soms wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €3,50 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Check de beste installateurs uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1168 kilometer op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we welke besparing er mogelijk is. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wieringerwaard):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,100€116,80€1401,60
Elektrisch rijden€0,040€46,72€560,64
Besparing€0,060€70,08€840,96
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hollands Kroon

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Wieringerwaard aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor variabelen als vindbaarheid en of het technisch kan. Elke EV-rijder kan het gebruiken. Updates en informatie kun je terugvinden op www.hollandskroon.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Blog over elektrisch rijden.

Overzicht openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Wieringerwaard zijn 24/7 actief. Iedereen met een laadpas kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten variëren tussen de €0,270 – €0,550 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de afbeelding hieronder vind je de openbare laadstations in Wieringerwaard. Bekijk ook laadmogelijkheden en leveranciers in Breezand, Anna Paulowna, Callantsoog, Oudesluis en t Zand.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wieringerwaard-1766

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Gaat het om een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis inclusief de installatieservice zit qua kostprijs tussen de €800 en €2575. De uiteindelijke kostprijs hangt vooral af van het type en model (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Essent, Budget energie, Engie, NLE, Eneco en Oxxio, Vandebron, Pure energie, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,215 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,70 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto kost al gauw €10,30 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Wieringerwaard bevestigt het laadstation aan de muur of op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Nieuwere elektrische wagens kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Wieringerwaard kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €875. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese leveranciers. Een groot deel van de beschikbare elektrische auto’s in Wieringerwaard dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Hollands Kroon verschaft op dit ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.hollandskroon.nl.

Plaats een reactie