Laadpaal Breezand

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een 100% eigen laadpaal in Breezand aan huis. Dankzij jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volkswagen ID.3 Pure & Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Middels onze vergelijker zoek je bruikbare informatie over verschillende soorten laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €975.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Breezand

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Jouw elektrische auto opladen als o.a. een Tesla Model 3 Standard Range Plus gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Breezand kopen is een zeer interessante optie. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een lange actieradius. Ook is het veel betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? Op deze pagina kan je aan de slag met inhoudelijke informatie en tips omtrent laadpaal laten installeren in Breezand. Of klik door voor meer informatie over Hybride voertuigen.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Breezand kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je installeert het op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk vooraf na over de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1-fase laadstation draait op de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Breezand. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander nadeel is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste kan het zijn dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de stekker die je in de auto hebt liggen. Verder ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel werkt in de praktijk vaak het best. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Breezand.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart toepassingen
Laadstations hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder check je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Breezand vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €825 tot en met €3075. De kosten worden tot stand door o.a. de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Daarnaast kan je kiezen voor slimme systemen met toffe snufjes als gebarenherkenning die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Breezand.

Soort laadstationLaadvermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€530- €640
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€550- €630
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€680- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€840- €930
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Breezand lopen uiteen tussen de €310 en plus minus €1925. De prijs wordt bepaald door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Kosten van het laadpas abonnement
Doorgaans wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €7,25 p/maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vergelijk aangesloten installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1167 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde becijferen we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Breezand):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypePrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,150€175,05€2100,60
Elektrisch€0,050€58,35€700,20
Besparing€0,100€116,70€1400,40
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hollands Kroon

Een elektrische auto gekocht, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Breezand aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Ze checken daarvoor invalshoeken zoals bereikbaarheid en parkeerdruk. Iedereen met een elektrische auto kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle info is ook gepubliceerd op www.hollandskroon.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektrische autoverzekering.

Kaart met openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Breezand zijn veel beschikbaar. Iedereen met een abonnement kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen liggen tussen de €0,280 en €0,555 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema treft jij de openbare laadstations in Breezand. Op deze site vind je ook laadzuilen en verkooppunten in Anna Paulowna, Callantsoog, Oudesluis, t Zand en Petten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden breezand-1764

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een bedrijfspand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Het aankopen van een laadpaal en laten installeren varieert qua prijs tussen de €900 – €2475. Het tarief is afhankelijk van het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Essent, Energiedirect, Eneco, NLE en Vandebron, PowerPeers, Oxxio, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,230 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,55 p/100 km. Ter vergelijking: een auto met benzinemotor kost circa €10,05 p/100 km. Met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Breezand monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een speciale paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve types hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Breezand zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De kosten daarvoor bedragen zo’n €850. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij de Europese merken. Een groot deel van de beschikbare elektrische auto’s in Breezand kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Hollands Kroon biedt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal dichtbij jouw woning kan komen. Voor meer informatie zie www.hollandskroon.nl.

Plaats een reactie