Laadpaal Nijverdal

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Overweeg dan zeker eens een privé laadpaal in Nijverdal aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Aiways U5 + Porsche Taycan 4S Plus. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op dit portaal zoek je praktische informatie over diverse soorten laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €985.
 • Een individueel laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nijverdal

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals een Polestar 2 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een extra goedkope laadpaal Nijverdal kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en veilig en je rijdt elke ochtend weg met een volle accu. Evenzeer is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder check je bruikbare informatie met betrekking tot laadpaal laten installeren in Nijverdal. Bekijk ook meer info over Smart Charging.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Nijverdal kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een speciale paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk goed na over de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal functioneert met de standaardaansluiting van 230V. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase variant kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt gemakkelijk je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Nijverdal. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De voordeligste manier van opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse variant. De meerwaarde van een vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde moet je er rekening mee houden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het handige van een losse kabel (of een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Overigens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Nijverdal.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkele paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Erg handig voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref je extra uitleg over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Nijverdal vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €600 en €3050. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Daarnaast onderscheiden we slimme wallboxen en palen met extra functies als gezichts- en gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Nijverdal.

Laadstation typeCapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€535- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€515- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€700- €760
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€860- €1050
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Nijverdal lopen uiteen tussen de €400 & €2150. Dit wordt grotendeels bepaalt door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Bij steeds meer services wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €3,50 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check aangesloten installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1032 kilometer per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In het rekenvoorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nijverdal):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
SoortKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,125€129,00€1548,00
Elektrisch rijden€0,045€46,44€557,28
Besparing€0,080€82,56€990,72
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hellendoorn

Een elektrische auto gekocht, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Nijverdal aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als vindbaarheid en parkeerdruk. Iedereen kan terecht bij dit oplaadpunt. Uitgebreide informatie is te vinden op www.hellendoorn.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Actieradius.

Kaart met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Nijverdal zijn aanwezig. Elke laadpashouder kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen variëren tussen de €0,270 en €0,570 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht doorzoek jij de openbare laadstations in Nijverdal. Bekijk ook laadstations en aanbieders in Steenenkamer, Bathmen, Okkenbroek, Lettele en Schalkhaar.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nijverdal-7441

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een pand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning en laten installeren kost +/- tussen de €1050 & €2250. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door het model laadzuil (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Engie, Essent, Energiedirect, Budget energie en Pure energie, Vattenfall, PowerPeers, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,80 per 100 kilometer. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €9,50 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Nijverdal monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige modellen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Nijverdal kan het allemaal juist aansluiten. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €900. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we vooral terug bij verschillende merken binnen de EU. De gangbare elektrische auto’s in Nijverdal dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Hellendoorn heeft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal nabij jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.hellendoorn.nl.

Plaats een reactie