Laadpaal Hardinxveld-Giessendam

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een handige laadpaal in Hardinxveld-Giessendam aan huis. Met behulp van een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of bijvoorbeeld de Porsche Taycan Cross Turismo. Niet meer wachten op een vrije plek en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker lees je extra informatie over diverse soorten laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €915.
 • Jouw eigen laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hardinxveld-Giessendam

Elektrisch rijden is de toekomst. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Skoda Enyaq iV 80 gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Hardinxveld-Giessendam kopen is een uitstekend idee. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan de zekerheid van een volle accu. Overigens is het een stuk goedkoper dan een laadpunt in de wijk. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroomprijzen (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina bespreken we bruikbare informatie omtrent laadpaal laten installeren in Hardinxveld-Giessendam. Of klik door voor meer informatie over Smart Charging.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Hardinxveld-Giessendam kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je installeert het op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Achterhaal de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1-fase laadstation werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Hardinxveld-Giessendam. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien noemen we nog even dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het handige van een losse kabel (als mede een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Daarvoor neem je de reguliere meegeleverde kabel. Verder ziet het er niet zo chaotisch uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een punt van kritiek is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Hardinxveld-Giessendam.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk vind jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Hardinxveld-Giessendam vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €750 tot +/- €3350. De kosten worden tot stand door o.a. het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme laadpunten met speciale opties als gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Hardinxveld-Giessendam.

Type laadpaalCapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€530- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€535- €600
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€875- €995
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede merken

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere opties: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hardinxveld-Giessendam schommelen tussen de € 380 tot €1950. Dit hangt af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Tegenwoordig wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €3,00 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind ervaren installatiebedrijven uit jouw regio.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte kan je een rekenvoorbeeld zien. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1122 kilometer op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde begroten we met welke kosten je rekening moet houden. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hardinxveld-Giessendam):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€123,42€1481,04
Elektrisch€0,044€49,37€592,42
Besparing€0,0660€74,05€888,62
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hardinxveld-Giessendam

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Hardinxveld-Giessendam aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij facetten als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen kan terecht bij dit oplaadpunt. Updates en informatie is beschikbaar op www.hardinxveld-giessendam.nl/. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Elektrische auto prive rijden.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (april 2024)

Laadstations in Hardinxveld-Giessendam nemen in rap tempo toe. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,265 – €0,585 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het onderstaande kaartje doorzoek je de openbare laadstations in Hardinxveld-Giessendam. Doorzoek daarnaast laadzuilen en installateurs in Molenlanden, Sliedrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hardinxveld-giessendam-3372

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk is een prettige service voor je personeel en relaties. Bezit je een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis incl. de benodigde installatie zit zo tussen de €825 & €2300. De prijsindicatie hangt vooral af van het type laadstation (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Engie, NLE, Eneco, Energiedirect, Essent en Vattenfall, Oxxio, PowerPeers, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,230 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,15 p/100 km. Vergeet niet: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €9,50 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Hardinxveld-Giessendam monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of hij komt op een aparte paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Al met al is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele types kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hardinxveld-Giessendam kan dit uit handen nemen. De tarieven hiervan bedragen ongeveer €850. Goed om te weten: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we met name terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De favoriete elektrische auto’s in Hardinxveld-Giessendam kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Hardinxveld-Giessendam verschaft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt nabij jouw woning kan komen. Zie ook www.hardinxveld-giessendam.nl/.

Plaats een reactie