Laadpaal Rheezerveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een eigen laadpaal in Rheezerveen aan huis. Door middel van een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of Renault Twingo Electric. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook financieel gezien een goede investering. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide informatie over betrouwbare soorten laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Rijden zonder kosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €900.
 • Een particulier laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rheezerveen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals de Volkswagen ID.3 Pro S is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een extra goedkope laadpaal Rheezerveen kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je kunt rekenen op een goed geladen accu. Verder is het vele malen goedkoper dan een laadstation in de omgeving. Wel heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de stroomprijzen (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Hieronder bieden wij een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wat betreft laadpaal laten installeren in Rheezerveen. Op EVplan.nl lees je ook meer over Hybride auto’s.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Rheezerveen installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk goed na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation draait op de standaardaansluiting van 230V. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Rheezerveen. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse stekker. Het pluspunt van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbovenop ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en profiteer je van een langere levensduur. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Rheezerveen.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Rheezerveen vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen variëren enorm. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €950 t/m €3025. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Daarnaast onderscheiden we slimme wallboxen en palen met extra opties als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Rheezerveen.

Laadstation typeLaadvermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€505- €645
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€520- €610
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€700- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€855- €985
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2022
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Rheezerveen wisselen tussen de €300 – €1925. De totale kosten hangen af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Tegenwoordig wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €5,00 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind ervaren verkooppunten die werken in je omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Onderstaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1129 km (maandelijks). Hiermee ramen we wat de mogelijke besparing zal zijn. Daarbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rheezerveen):

 • Benzine rijden 2022: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,043/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€129,84€1558,02
Elektrisch€0,043€48,55€582,56
Besparing€0,072€81,29€975,46
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Hardenberg

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Rheezerveen aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als vindbaarheid en drukte. Iedere woningbezitter mag het gebruiken. Alle details kan je lezen op www.hardenberg.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Elektrische auto verzekering.

Overzicht met openbare oplaadpunten (augustus 2022)

Laadstations in Rheezerveen nemen in rap tempo toe. Iedereen kan daar gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven wisselen tussen de €0,295 en €0,565 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht vind je de openbare laadstations in Rheezerveen. Vergelijk ook oplaadpunten en installateurs in Heemserveen, Diffelen, Rheeze, Hoogenweg en Venebrugge.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rheezerveen-7797

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor personeel of bezoekers. Beschik je over een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen en laten installeren kost +/- tussen de €1050 – €2400. Het tarief is afhankelijk van het type laadstation (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Essent, Eneco, NLE, Energiedirect en Vandebron, Oxxio, Pure energie, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,75 p/100 km. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €10,15 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De gemiddelde EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen wordt besloten waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Rheezerveen plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne modellen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Rheezerveen kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €1025. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Rheezerveen beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Hardenberg verstrekt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning kan komen. Zie ook www.hardenberg.nl.

Plaats een reactie