Laadpaal Sint Annen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Sint Annen aan huis. D.m.v. jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Dacia Spring Electric & Fiat 500e Berlina 42 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en het is een stuk voordeliger. Op deze website bekijk je praktische informatie over betrouwbare soorten laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd een optimale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €935.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Sint Annen

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de Volkswagen ID.3 Pro S kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Sint Annen kopen is een goede investering. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een volle accu. Daarbovenop is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder bieden wij tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Sint Annen. Of klik door voor meer informatie over Stekkers.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Sint Annen kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een montagepaal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Sint Annen. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadstation aan huis

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse kabel. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien kan het zijn dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Sint Annen.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Bijgaand lees jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Sint Annen vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €775 tot en met €3400. Het prijskaartje hangt met name af van de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Daarnaast zijn er slimme opladers met speciale snufjes als gezichtsherkenning die in aanschaf duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Sint Annen.

Laadstation typeVermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€515- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€520- €650
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€675- €750
3-fase laadpaal22 kW2 uur€875- €960
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top leveranciers

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger of Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Sint Annen variëren van €360 en plus minus €2050. Dit wordt berekend aan de hand van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Soms wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen circa €5,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal betrouwbare installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Onderstaand vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1147 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers becijferen we wat je kunt besparen. Hierbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Sint Annen):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€149,11€1789,32
Elektrisch€0,046€52,76€633,14
Besparing€0,084€96,35€1156,18
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Groningen

Rijd je een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Sint Annen aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente neemt een besluit over of en op welke plek de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken zaken als vindbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-rijder kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details vind je op www.groningen.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Zakelijk elektrische auto leasen.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Sint Annen zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen schommelen tussen de €0,295 en €0,610 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de onderstaande kaart bekijk jij de openbare laadstations in Sint Annen. Op deze site vind je ook laadzuilen en installatiebedrijven in Woltersum, Lellens, Winneweer, Ten Post en Ten Boer.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden sint-annen-9796

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoor of bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatiewerk varieert kostentechnisch tussen de €1025 en €2225. De definitieve prijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Engie, Budget energie, Eneco, Energiedirect en Vandebron, PowerPeers, Vattenfall, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,50 p/100 km. Belangrijk: een benzine aangedreven auto kost je al snel €10,35 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Groningen.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Sint Annen monteert het als wallbox of op een stevige paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Al met al is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse elektrische auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Sint Annen kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €1100. Belangrijk: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de bekende elektrische auto’s in Sint Annen kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Groningen biedt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.groningen.nl.

Plaats een reactie