Laadpaal Winneweer

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een eigen laadpaal in Winneweer aan huis. Door middel van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi Q4 Sportback e-tron en/of Renault Twingo Electric. Niet meer wachten op een vrije plek en het is veel voordeliger. Op dit portaal lees je uitgebreide informatie over betrouwbare laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €940.
 • Een individueel laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Winneweer

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Audi Q4 e-tron kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Winneweer kopen biedt veel voordelen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een perfect opgeladen accu. Eveneens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? In het gedeelte hieronder check je bruikbare informatie rondom laadpaal laten installeren in Winneweer. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste laadpas.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Winneweer kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Check de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal kan laden met de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk woonadres in ons land heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt hierin investeren en de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Winneweer. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Daarbij is het in de praktijk zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Tevens heb je geen rommelige hangende kabels en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het belangrijkste nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Winneweer.

Enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkele paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand vind je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Winneweer vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €775 tot €3100. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Daarnaast zijn er slimme palen met speciale functies als gebarenherkenning die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Winneweer.

Type laadpaalVermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€525- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€520- €645
3-fase laadpaal11 kW4 uur€690- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€825- €1055
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger of Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Winneweer bedragen tussen de €400 – €1950. De totale kosten hangen af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €6,50 p/maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek ervaren leveranciers die werken in je omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1144 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt ramen we wat jouw potentiële besparing is. Daarbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Winneweer):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€131,56€1578,72
Elektrisch€0,043€49,19€590,30
Besparing€0,072€82,37€988,42
Kosten elektrisch vs benzine rijden in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Groningen

Heb je een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Winneweer aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente bepaalt of en in welke straat de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente variabelen als vindbaarheid en geschatte drukte. Elke inwoner kan hier gebruik van maken. Meer informatie is ook gepubliceerd op www.groningen.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Beste laadpaal.

Openbare oplaadpunten in de buurt (maart 2024)

Laadstations in Winneweer nemen in rap tempo toe. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen schommelen tussen de €0,270 tot €0,560 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht zie jij alle openbare laadstations in Winneweer. Vergelijk ook laadmogelijkheden en installatiebedrijven in Ten Post, Ten Boer, Zuidwolde, Adorp en Wetsinge.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden winneweer-9793

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Zoek je naar opties voor een parkeerterrein met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de laatste regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis met daarbij de installatie varieert qua prijs tussen de €1025 – €2000. De kosten van het hele pakket wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type en model (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van de stroomaanbieder van je huis zoals Budget energie, Engie, Essent, Eneco, Energiedirect en Pure energie, Vandebron, Oxxio, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,210 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,55 p/100 km. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost je al snel €10,25 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Groningen.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Winneweer zet het als wallbox tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Al met al is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Winneweer kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten bedragen circa €1100. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese merken. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Winneweer hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Groningen biedt op het ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.groningen.nl.

Plaats een reactie