Laadpaal Scharsterbrug

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Scharsterbrug aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi Q4 e-tron of jouw Jaguar I-Pace EV320. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is een stuk voordeliger. Middels onze vergelijker tref je uitgebreide informatie over velerlei type laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je ervaren leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al voor €935.
 • Een laadstation bij de woning verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Scharsterbrug

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals een Audi Q4 e-tron kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Scharsterbrug kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een goed geladen accu. Tevens is het veel betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten bestaan uit: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroom / verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Verderop bieden wij belangrijke aspecten om over na te denken ten aanzien van laadpaal laten installeren in Scharsterbrug. Of klik door voor meer informatie over Elektrische auto leasen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Scharsterbrug kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Het 1 fase systeem is compatibel met de reguliere 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Scharsterbrug. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het wat rommelig oogt. Ook moet je er rekening mee houden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbovenop oogt het netter en gaat jouw kabel langer mee. Het grote nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Scharsterbrug.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Erg handig voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder check jij extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Scharsterbrug vergelijken

De kosten van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €550 tot €3050. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van de auto laadt. In aanvulling hierop kan je kiezen voor slimme palen met leuke functies als gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Scharsterbrug.

Type stationLaadvermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€540- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€520- €635
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€650- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€845- €940
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Scharsterbrug wisselen tussen de €430 – €1900. Dit hangt vooral af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Doorgaans wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €5,00 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind aangesloten installateurs uit jouw gemeente.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1083 kilometer (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we welke besparing er mogelijk is. Daarbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Scharsterbrug):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€140,79€1689,48
Elektrisch€0,046€49,82€597,82
Besparing€0,084€90,97€1091,66
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente De Fryske Marren

Een elektrische auto gekocht, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Scharsterbrug aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor factoren als toegankelijkheid en of het technisch kan. Elke bewoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie is beschikbaar op www.defryskemarren.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Onderhoud.

Openbare oplaadpunten bekijken (juni 2024)

Laadstations in Scharsterbrug kan je op meer en meer plekken vinden. Elke weggebruiker mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten wisselen tussen de €0,240 tot €0,555 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In onze maps kaart onderzoek je de openbare laadstations in Scharsterbrug. Vergelijk ook laadplekken en installateurs in Doniaga, Oldeouwer, Ouwster-Nijega, Ouwsterhaule en Broek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden scharsterbrug-8517

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Gaat het om een parkeerterrein met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief plaatsing kost tussen de €975 en €2525. De kosten van het hele pakket wordt berekend aan de hand van het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Eneco, Essent, NLE, Budget energie, Engie en Vandebron, Oxxio, Vattenfall, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,00 per 100 kilometer. Ter illustratie: een auto met benzinemotor kost om en nabij de €10,20 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Scharsterbrug plaatst het als wallbox aan de muur of op een speciale paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele EV’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Scharsterbrug kan dit uit handen nemen. De tarieven hiervan zijn circa €875. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt vooral gebruikt door merken uit Europa. Veel beschikbare elektrische auto’s in Scharsterbrug kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente De Fryske Marren verstrekt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de laadzuil in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.defryskemarren.nl.

Plaats een reactie