Laadpaal Brunssum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Brunssum aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron of jouw Mercedes EQV 300 Lang. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website check je waardevolle informatie over verschillende soorten laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €915.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Brunssum

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. de Dacia Spring Electric gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Brunssum kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan elk moment van de dag een goede actieradius. Verder is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie m.b.t. laadpaal laten installeren in Brunssum. Zie ook aanvullende informatie over Betrouwbare laadpaal.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Brunssum kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Houd rekening met hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase installatie functioneert met de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadstation kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Brunssum. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde is het zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is de vrijheid in het opladen. Hiervoor gebruik je de stekker die je in de auto hebt liggen. Eveneens ziet het er wat netter uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als je gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Brunssum.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf lees jij meer informatie over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Brunssum vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €825 tot +/- €3100. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast heb je de keuze uit slimme laadpunten met toffe snufjes als gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Brunssum.

Type laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€500- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€520- €650
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€680- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€875- €965
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Brunssum liggen tussen de €400 en plus minus €1825. De prijs wordt bepaald door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Bij sommige aanbieders wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €5,50 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind betrouwbare leveranciers uit jouw streek.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1115 km per 4 weken. Met dit getal ramen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Brunssum):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€128,23€1538,70
Elektrisch€0,045€50,18€602,10
Besparing€0,0700€78,05€936,60
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Brunssum

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Brunssum aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil komt te staan. Hierbij bekijken zij variabelen als toegankelijkheid en geschatte drukte. Elke EV-rijder kan hier gebruik van maken. Alle info is terug te lezen op www.brunssum.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektrisch of benzine.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juli 2024)

Laadstations in Brunssum zijn er voldoende. Iedere EV-bezitter kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten wisselen tussen de €0,245 tot wel €0,575 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje zie jij alle openbare laadstations in Brunssum. Check tevens laadzuilen en verkooppunten in Heerlen, Landgraaf, Simpelveld, Voerendaal en Beekdaelen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden brunssum-6443

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor biedt veel uitkomst voor personeel of bezoekers. Bezit je een pand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een thuis-laadpaal inclusief installatiewerk kost tussen de €875 en €2075. Het tarief wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Eneco, Essent, Energiedirect, Engie en Oxxio, Vandebron, PowerPeers, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,75 per 100 kilometer. Belangrijk: een normale auto op benzine kost om en nabij de €9,75 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een basis EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Limburg.

Hoe werkt de installatie?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Brunssum plaatst het als wallbox aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is ieder huis geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De actuele auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Brunssum zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten zijn circa €900. Goed om te weten: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Brunssum kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Brunssum heeft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt hierbij verzoeken of de paal niet al te ver van jouw huis kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.brunssum.nl.

Plaats een reactie