Laadpaal Aerdenhout

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Door deze trend zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een privé laadpaal in Aerdenhout aan huis. Met behulp van een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh + Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website lees je handige informatie over populaire type laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €965.
 • Een individueel laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Aerdenhout

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Volkswagen ID.3 Pure is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Aerdenhout kopen biedt veel voordelen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een goed geladen accu. Ook is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kosten van jouw eigen stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning en auto? In onze keuzehulp bieden wij aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in Aerdenhout. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto zakelijk rijden.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Aerdenhout kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase installatie draait op de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt dan de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Aerdenhout. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een verplaatsbare kabel. De meerwaarde van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er water in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij moet je opletten dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder ziet het er niet zo chaotisch uit en blijft de kabel langer goed. Een punt van kritiek is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Aerdenhout.

Enkel of dubbel laadstation
Jij kunt gaan voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit biedt uitkomst als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder bekijk je extra uitleg over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Aerdenhout vergelijken

De prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €925 – €3275. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met speciale snufjes als gezichts- en gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Aerdenhout.

Soort laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€550- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €610
3-fase laadpaal11 kW4 uur€655- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€860- €940
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Aerdenhout schommelen tussen de € 320 en ongeveer €2150. De totale kosten hangen af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €7,50 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk de beste verkooppunten uit jouw regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand vind je een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1066 kilometer op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde berekenen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Hierbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Aerdenhout):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,125€133,25€1599,00
Elektrisch€0,045€47,97€575,64
Besparing€0,080€85,28€1023,36
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bloemendaal

Een elektrische auto gekocht, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Aerdenhout aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente facetten als toegankelijkheid en parkeerdruk. Elke EV-eigenaar kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer details is terug te lezen op www.bloemendaal.nl. Daar lees je ook of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Voordeligste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten in de regio (juni 2024)

Laadstations in Aerdenhout zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,300 tot €0,595 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema doorzoek jij de openbare laadstations in Aerdenhout. Doorzoek daarnaast laadzuilen en installateurs in Santpoort-Zuid, Santpoort-Noord, Spaarnwoude, Haarlemmerliede en Spaarndam.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden aerdenhout-2111

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bezit je een bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief plaatsing kost +/- tussen de €825 – €2400. De prijsindicatie komt tot stand door het model laadzuil (met of juist zonder slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, NLE, Essent, Eneco, Engie en Vattenfall, Vandebron, Oxxio, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,80 per 100 kilometer. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost ongeveer €10,25 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Aerdenhout bevestigt het laadstation aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 220V (1-fase). De actuele modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Aerdenhout kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice zijn circa €1025. Belangrijk: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Aerdenhout hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Bloemendaal verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Het alternatief is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of deze laadpaal nabij jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.bloemendaal.nl.

Plaats een reactie