Laadpaal Aalsmeer

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat betekent ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Overweeg dan zeker eens een privé laadpaal in Aalsmeer aan huis. Op basis van een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Dacia Spring Electric of bijvoorbeeld de Kia e-Soul 64 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl bekijk je waardevolle informatie over geschikte type laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al voor €980.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Aalsmeer

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het elektrisch laden van een EV zoals een Skoda Enyaq iV 80 kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Aalsmeer kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je rijdt elke ochtend weg met een goed geladen accu. Bovendien is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning (meterkast) en auto? Op deze pagina kan je aan de slag met tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Aalsmeer. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste elektrische auto.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Aalsmeer kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Achterhaal de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem werkt met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt dan jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Aalsmeer. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De goedkoopste oplossing en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse variant. Het grootste gemak van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het minpunt is dat het altijd even iets langer duurt als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een paal met een losse laadkabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: probeer ook eens de snelladers in Aalsmeer.

Enkele vs dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt of juist voor bedrijven.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Aalsmeer vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €650 tot +/- €3325. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Verder zijn er slimme systemen met extra’s als gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Aalsmeer.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€550- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€550- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€695- €755
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€840- €1015
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba & Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Aalsmeer komen uit tussen de €310 en €2000. De prijs wordt bepaald door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Des te groter deze afstand is, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €7,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind ervaren vakmannen uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In de tabel hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1040 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers begroten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Daarbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Aalsmeer):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,140€145,60€1747,20
Elektrisch€0,050€52,00€624,00
Besparing€0,0900€93,60€1123,20
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Aalsmeer

Lease of koop jij een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Aalsmeer aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken zaken als bereikbaarheid en of het technisch kan. Elke bewoner kan het gebruiken. Alle details vind je op www.aalsmeer.nl. Daar kom je er ook achter of je een subsidie kunt krijgen. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Stekkers.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Aalsmeer zijn goed vertegenwoordigd. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven bedragen tussen de €0,240 tot €0,590 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema treft jij de openbare laadstations in Aalsmeer. Op deze site vind je ook laadzuilen en verkopers in Uithoorn, Gooise Meren, Weesp, Almere en Huizen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden aalsmeer-1430

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Betreft het een kantoor of bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Het aankopen van een laadpaal inclusief installatie kost +/- tussen de €950 – €2000. De definitieve prijs wordt bepaald door het soort systeem (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Engie, Budget energie, Eneco, Essent, NLE en Oxxio, Vattenfall, Pure energie, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,35 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto kost al gauw €10,05 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Aalsmeer zet het laadstation vast tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is elke stroomkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Aalsmeer kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan bedragen ongeveer €900. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Aalsmeer zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Aalsmeer verschaft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het openbare laadpunt nabij jouw woning kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.aalsmeer.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie