Laadpaal Wormer

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een 100% eigen laadpaal in Wormer aan huis. Middels jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw BMW i4 & Mercedes EQV 300 Lang. Niet meer wachten op een vrije plek en het is een stuk voordeliger. Hier tref je extra informatie over verschillende laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Dankzij een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Voordelige autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €900.
 • Jouw eigen laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wormer

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van jouw EV als onder andere de Dacia Spring Electric kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Wormer kopen is een uitstekend idee. Je kunt eenvoudig laden en je bent altijd verzekerd van een volgeladen accu. Eveneens is het veel betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en uiteraard de verbruikte stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder check je aantal belangrijke aandachtspunten voor laadpaal laten installeren in Wormer. Op deze website lees je ook meer over Onderhoud.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Wormer kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Check hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadzuil is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt tegen geringe kosten je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Wormer. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. Het pluspunt van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Daarbij moet je er rekening mee houden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is de vrijheid in het opladen. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Overigens oogt het een stuk georganiseerder en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Wormer.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf tref je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Wormer vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis varieert van €625 en €3125. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Daarnaast zijn er slimme opladers met leuke features als gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Wormer.

Laadpaal typeLaadcapaciteitOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€540- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€540- €620
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€665- €775
3-fase laadpaal22 kW2 uur€850- €1070
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede merken

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Wormer bedragen tussen de €400 en ongeveer €2075. Dit is afhankelijk van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Doorgaans wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €3,75 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk betrouwbare installatiebedrijven in de regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1090 km op maandbasis. Op basis daarvan begroten we welke besparing er mogelijk is. Hierbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wormer):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,150€163,50€1962,00
Elektrisch rijden€0,050€54,50€654,00
Besparing€0,100€109,00€1308,00
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Wormerland

Heb je een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Wormer aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil geactiveerd wordt. Ze overwegen daarbij factoren als vindbaarheid en parkeerdruk. Iedereen met een elektrische auto kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie is terug te lezen op www.wormerland.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Informatie over elektrisch rijden.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juli 2024)

Laadstations in Wormer zijn 24/7 actief. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is relatief wel duur. De kosten variëren tussen de €0,275 en €0,570 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het volgende schema vind je de openbare laadstations in Wormer. Bekijk ook oplaadplekken en installatiebedrijven in Westknollendam, Wormerveer, Zaandam, de Woude en Starnmeer.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wormer-1531

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een kantoorpand met 10 parkeervakken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatiewerk varieert qua prijs tussen de €850 en €2025. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, Engie, Budget energie, Essent, Eneco en Pure energie, Vandebron, PowerPeers, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,25 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €10,00 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur legt een aparte stroomgroep aan in je stroomkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Wormer monteert ‘m in overleg tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De huidige elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Wormer zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan liggen rond de €1075. Bedenk wel: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese leveranciers. De gangbare elektrische auto’s in Wormer beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Wormerland verstrekt momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of de laadzuil nabij jouw woning kan komen te staan. Bekijk ook www.wormerland.nl.

Plaats een reactie