Laadpaal Oudeschans

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een 100% eigen laadpaal in Oudeschans aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Polestar 2 & Tesla Model X Long Range Plus. Niet meer wachten op een vrije plek en het is erg goedkoop. Middels onze vergelijker lees je extra informatie over populaire soorten laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €895.
 • Een eigen laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oudeschans

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het elektrisch laden van een EV zoals bijvoorbeeld de Dacia Spring Electric gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Oudeschans kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een volgeladen accu. Daarbovenop is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. Wel heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroomprijzen (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Je moet wel de beschikking hebben over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? In onze keuzehulp kan je aan de slag met tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Oudeschans. Of klik door voor meer informatie over Elektrische auto zakelijk rijden.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Oudeschans installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je bevestigt ‘m op een losse paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Analyseer de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant is compatibel met een standaard 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Voor een paar honderd euro kun jij je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Oudeschans. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote gemak van een losse kabel (net als socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Bovendien is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een paal met een losse laadkabel is doorgaans toch praktischer. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Oudeschans.

Enkele vs dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit biedt uitkomst wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf lees je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Oudeschans vergelijken

De kosten van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €800 en €3050. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Ook onderscheiden we slimme palen met speciale opties als Autostart die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Oudeschans.

Laadstation typeCapaciteitTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€525- €630
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€525- €635
3-fase laadpaal11 kW4 uur€700- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€845- €975
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top systemen

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Oudeschans variëren van €350 en ongeveer €1925. Dit wordt berekend aan de hand van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het terrein, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €5,75 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind betrouwbare verkooppunten uit jouw gemeente.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1126 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers ramen we wat de mogelijke besparing zal zijn. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oudeschans):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,135€152,01€1824,12
Elektrisch€0,047€52,92€635,06
Besparing€0,088€99,09€1189,06
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Westerwolde

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Oudeschans aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente neemt een besluit over of en waar precies de laadzuil aangesloten wordt. Hierbij bekijken zij facetten als toegankelijkheid en veiligheid. Elke EV-rijder kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie kan je bekijken op www.westerwolde.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Voordeligste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten bekijken (maart 2024)

Laadstations in Oudeschans zien we steeds meer. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten liggen tussen de €0,255 – €0,580 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht zie je alle openbare laadstations in Oudeschans. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en verkooppunten in Bellingwolde, Bad Nieuweschans, Oudezijl, Drieborg en Nieuw Beerta.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oudeschans-9696

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk is een prettige service voor werknemers en klanten. Bezit je een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. meerdere subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis inclusief plaatsing kost +/- tussen de €750 en €2375. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van welk merk je kiest (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van de stroomaanbieder van je huis zoals Budget energie, NLE, Engie, Eneco, Essent en Vattenfall, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,245 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,55 p/100 km. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost ongeveer €9,60 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een basis EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Groningen.

Hoe werkt de installatie?
De specialist zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomvoorziening van je woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Oudeschans plaatst het als wallbox aan de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De nieuwste types hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Oudeschans kan dit uit handen nemen. De totale onkosten bedragen ongeveer €950. Bedenk wel: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit Europa. Veel van de bekende elektrische auto’s in Oudeschans kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Westerwolde verschaft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt dichtbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.westerwolde.nl.

Plaats een reactie