Laadpaal Boerakker

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het alternatief is een slimme laadpaal in Boerakker aan huis. Door gebruik te maken van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Aiways U5 en/of Skoda Enyaq iV 80X. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op dit portaal bekijk je praktische informatie over velerlei type laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Rijden zonder kosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €900.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Boerakker

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de Volvo XC40 P8 AWD Recharge gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Boerakker kopen is steeds meer in trek. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een goed geladen accu. Overigens is het vele malen goedkoper dan laden bij openbare stations. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? Op deze pagina bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot laadpaal laten installeren in Boerakker. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto zakelijk rijden.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Boerakker kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadzuil is compatibel met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke woning in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation kan maar liefst 3x 230V leveren. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Tegen een kleine meerprijs kan je je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Boerakker. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte is het zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbij ziet het er niet zo chaotisch uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Boerakker.

Enkele vs dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij bekijk je meer info over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Boerakker vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De prijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €825 tot €3350. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook heb je de keuze uit slimme laadpunten met speciale extra’s als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Boerakker.

Type laadpaalLaadvermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€510- €630
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€515- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€665- €750
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€830- €1010
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Ook interessant: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Boerakker komen uit tussen de €340 tot €2100. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementskosten laadpas
Vaak wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €6,50 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind betrouwbare verkooppunten uit jouw omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1121 kilometer per 4 weken. Hiermee berekenen we welke besparing er mogelijk is. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Boerakker):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,125€140,13€1681,50
Elektrisch rijden€0,045€50,45€605,34
Besparing€0,080€89,68€1076,16
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Westerkwartier

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Boerakker aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente geeft aan of en op welke plek de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke inwoner mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo is beschikbaar gesteld op www.westerkwartier.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Voordeligste elektrische auto.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Boerakker zien we steeds meer. Iedereen met een EV kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten liggen tussen de €0,240 en €0,570 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het Google Maps overzicht onderzoek je de openbare laadstations in Boerakker. Op deze site vind je ook laadstations en installatiebedrijven in Tolbert, Midwolde, Nietap, Een-West en Een.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden boerakker-9362

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Beschik je over een locatie met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief plaatsing kost tussen de €1050 & €2425. De totaalprijs hangt af van welk merk je kiest (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, Eneco, Essent, Engie en Oxxio, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,50 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzine aangedreven auto kost je al snel €9,50 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Groningen.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Boerakker monteert ‘m in overleg tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Nieuwere elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Boerakker kan dit allemaal regelen. De totale onkosten zijn circa €975. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Boerakker zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Westerkwartier heeft op dit ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of het laadpunt in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.westerkwartier.nl.

Plaats een reactie