Laadpaal Pietersbierum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Hierdoor zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Pietersbierum aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi Q4 e-tron of bijvoorbeeld de Audi e-tron S 55 quattro. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is erg goedkoop. Op deze pagina tref je extra informatie over velerlei laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk werkzaam in jouw regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €955.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Pietersbierum

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de BMW iX3 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Pietersbierum kopen is een goede investering. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een goede actieradius. Tevens is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? Op deze pagina bieden wij tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Pietersbierum. Zie ook aanvullende informatie over Smart Charging.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Pietersbierum kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase installatie is compatibel met de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Pietersbierum. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde moet ook opgemerkt worden dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Verder oogt het minder rommelig en blijft de kabel langer goed. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: probeer ook eens de snelladers in Pietersbierum.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf delen we een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Pietersbierum vergelijken

De prijzen van laadpalen variëren enorm. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €550 t/m €3175. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook zijn er allerlei slimme palen met speciale opties als Dynamic Load Balancing die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Pietersbierum.

Laadstation typeCapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€540- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€525- €630
3-fase laadpaal11 kW4 uur€670- €780
3-fase laadpaal22 kW2 uur€835- €1035
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top producten

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Alternatieven: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger & Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Pietersbierum schommelen tussen de € 370 en ongeveer €1950. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Eventueel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €3,75 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind populaire adviseurs in de regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1073 kilometer per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we wat je kunt besparen. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Pietersbierum):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€128,76€1545,12
Elektrisch€0,044€47,21€566,54
Besparing€0,076€81,55€978,58
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Waadhoeke

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Pietersbierum aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij zaken als bereikbaarheid en of het technisch kan. Elke inwoner kan hier gebruik van maken. Meer informatie is ook te lezen op www.waadhoeke.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Accu.

Openbare oplaadpunten in de regio (mei 2024)

Laadstations in Pietersbierum zijn er veel. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven bedragen tussen de €0,270 tot wel €0,575 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de afbeelding hieronder onderzoek je de openbare laadstations in Pietersbierum. Vind ook laadplekken en installateurs in Sexbierum, Oosterbierum, Klooster Lidlum, Firdgum en Tzummarum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden pietersbierum-8856

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing kost tussen de €900 – €2575. De definitieve prijs is afhankelijk van het type en model (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw leveranciers van energie zoals NLE, Essent, Budget energie, Energiedirect, Eneco en Vattenfall, PowerPeers, Oxxio, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,10 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto kost ongeveer €10,10 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2024 heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Pietersbierum zet het laadstation vast tegen de muur of installeert het op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Meestal is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne elektrische auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Pietersbierum kan dit allemaal regelen. De totale onkosten bedragen circa €850. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Pietersbierum kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Waadhoeke biedt op het ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of het laadpunt in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.waadhoeke.nl.

Plaats een reactie