Laadpaal Vriezenveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het alternatief is een privé laadpaal in Vriezenveen aan huis. Via een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh en/of Jaguar I-Pace EV320. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook financieel gezien een goede investering. Middels onze vergelijker zoek je waardevolle informatie over meerdere soorten laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €950.
 • Een privaat laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Vriezenveen

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Skoda Enyaq iV 80 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Vriezenveen kopen is een uitstekend idee. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Daarnaast is het veel betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. Je hebt te maken met de volgende kosten: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kWh prijs voor de stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal past bij mijn auto en mijn situatie? In het gedeelte hieronder check je aantal belangrijke aandachtspunten omtrent laadpaal laten installeren in Vriezenveen. Zie ook aanvullende informatie over Zakelijk elektrische auto leasen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Vriezenveen kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Onderzoek de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase aansluiting kan laden met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Vriezenveen. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste is het zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Overigens oogt het netter en gaat jouw kabel langer mee. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je jouw EV wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Vriezenveen.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder delen we meer info over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Vriezenveen vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €675 en €3125. De kosten worden tot stand door o.a. de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien kan je kiezen voor slimme stations met leuke extra’s als Autostart die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Vriezenveen.

Type stationCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€550- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€525- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€665- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€865- €920
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2023
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Vriezenveen bedragen tussen de €330 en €2050. De totale kosten hangen af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het perceel, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Soms wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €5,50 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk betrouwbare verkooppunten in de regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1075 km op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde calculeren we wat jouw potentiële besparing is. Hierbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Vriezenveen):

 • Benzine rijden 2023: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,044/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,120€129,00€1548,00
Elektrisch rijden€0,044€47,30€567,60
Besparing€0,076€81,70€980,40
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in oktober 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Twenterand

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Vriezenveen aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil geplaatst wordt. Ze overwegen daarbij facetten als bereikbaarheid en geschatte drukte. Elke bewoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details kan je lezen op www.twenterand.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Goedkoopste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten in de regio (oktober 2023)

Laadstations in Vriezenveen zijn elke dag werkzaam. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten liggen tussen de €0,255 en €0,615 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht treft jij de openbare laadstations in Vriezenveen. Check tevens oplaadplekken en installateurs in Reutum, Fleringen, Albergen, Manderveen en Mander.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden vriezenveen-7671

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een bedrijfspand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit zo tussen de €775 & €2550. De totale investering komt tot stand door het type en model (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Essent, Budget energie, Engie, Energiedirect, NLE en Oxxio, Vandebron, PowerPeers, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,230 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,80 p/100 km. Goed om te weten: een benzineauto kost al gauw €9,75 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Overijssel.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Vriezenveen zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De huidige types vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Vriezenveen kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service zijn circa €1100. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we met name terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De beschikbare elektrische auto’s in Vriezenveen kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Twenterand verstrekt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het oplaadpunt vlakbij jouw huis kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.twenterand.nl.

Plaats een reactie