Laadpaal Elspeet

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Elspeet aan huis. Middels jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Polestar 2 of bijvoorbeeld de Renault Zoe ZE50 R135. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website zoek je handige informatie over betrouwbare soorten laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €900.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Elspeet

Elektrisch rijden is de toekomst. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. een Polestar 2 gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Elspeet kopen is een goede investering. Het werkt snel en veilig en je hoeft niet onzeker te zijn over een goed geladen accu. Tevens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mij EV en woning? Verderop check je handige tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Elspeet. Zie ook onze informatie over Onderhoud EV’s.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Elspeet kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Achterhaal de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie draait op de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt eenvoudig de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Elspeet. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook moet je er rekening mee houden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbovenop is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Elspeet.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er bestaan twee types: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit biedt uitkomst wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check je meer informatie over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Elspeet vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €750 tot €3050. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met leuke features als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Elspeet.

Type laadstationCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€500- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€545- €615
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€655- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €955
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Elspeet schommelen tussen de € 430 en ongeveer €2050. Dit wordt berekend aan de hand van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Eventueel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €5,25 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk populaire installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1057 km per maand. Met dit aantal kilometers becijferen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In ons geval nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Elspeet):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,125€132,13€1585,50
Elektrisch rijden€0,045€47,57€570,78
Besparing€0,080€84,56€1014,72
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Nunspeet

Heb je een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Elspeet aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij aspecten zoals toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elke EV-rijder mag het gebruiken. Meer details is ook te lezen op www.nunspeet.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Blog over elektrisch rijden.

Openbare laadpunten bekijken (mei 2024)

Laadstations in Elspeet zijn dagelijks beschikbaar. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten liggen tussen de €0,300 tot wel €0,575 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart check jij de openbare laadstations in Elspeet. Vergelijk ook oplaadplekken en aanbieders in Belt-Schutsloot, Zwartsluis, Hasselt, Laag Zuthem en Wittelte.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden elspeet-8075

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Heb je een kantoorpand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatie kost tussen de €1050 en €2050. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door welk merk je kiest (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Essent, Engie, NLE, Eneco, Budget energie en Vandebron, Vattenfall, Oxxio, Pure energie. Over het algemeen niet meer dan €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,10 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een doorsnee benzinewagen kost circa €9,60 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2024 eist 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De monteur treft de nodige voorbereidingen in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten wat een goede plek is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Elspeet plaatst het als wallbox aan de muur of op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere EV’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Elspeet zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De kosten daarvoor bedragen circa €900. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt vooral gebruikt door merken uit Europa. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Elspeet zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Nunspeet verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of de laadzuil in de buurt van jouw woning kan komen. Zie ook www.nunspeet.nl.

Plaats een reactie