Laadpaal Anjum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Anjum aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of bijvoorbeeld de Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over populaire laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €895.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Anjum

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. de BMW i4 kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Anjum kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je hoeft niet onzeker te zijn over een goed geladen accu. Evenzeer is het veel betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de tarieven voor de elektriciteit (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn situatie? In onze keuzehulp delen we bruikbare informatie rondom laadpaal laten installeren in Anjum. Zie ook onze informatie over Elektrische auto prive rijden.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Anjum kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een stevige paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Check de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie werkt met de standaardaansluiting van 230V. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem kan maar liefst 3x 230V leveren. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Anjum. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop laden en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook is het zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het laadproces doe je met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Tevens heb je geen rommelige hangende kabels en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Anjum.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit is praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder vind je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Anjum vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn heel divers. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €900 t/m €3150. De aanschafkosten hangen vooral af van het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien kan je kiezen voor slimme opladers met leuke opties als gebarenherkenning die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Anjum.

Soort laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€550- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€510- €620
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€825- €970
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Anjum liggen tussen de €390 en ongeveer €2000. Dit wordt grotendeels bepaalt door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €4,00 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk populaire adviseurs uit jouw regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1167 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde ramen we wat de mogelijke besparing zal zijn. Daarbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Anjum):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,150€175,05€2100,60
Elektrisch rijden€0,050€58,35€700,20
Besparing€0,100€116,70€1400,40
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Anjum aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente neemt een besluit over of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Ze overwegen daarbij variabelen als vindbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen met een elektrische auto kan hier gebruik van maken. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.noardeast-fryslan.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Bijtelling EV’s.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juni 2024)

Laadstations in Anjum nemen in rap tempo toe. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is relatief wel duur. De prijzen wisselen tussen de €0,230 tot €0,565 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema treft je de openbare laadstations in Anjum. Vind ook laadstations en leveranciers in Engwierum, Ee, Oostrum, Jouswier en Metslawier.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden anjum-9133

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij het bedrijfspand is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een bedrijfspand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Naar de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Informatie over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een privé laadpaal aan huis met daarbij de installatie varieert kostentechnisch tussen de €900 & €2025. Het tarief hangt af van het type en model (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Essent, Eneco, Energiedirect, Budget energie en Vandebron, Oxxio, PowerPeers, Vattenfall. Over het algemeen niet meer dan €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,20 per 100 kilometer. Goed om te weten: een normale auto op benzine komt uit op zo’n €10,30 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Anjum monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een stevige paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De actuele modellen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Anjum kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan zijn zo’n €925. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 is vooral te zien bij Europese leveranciers en fabrikanten. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Anjum beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Noardeast-Fryslân verschaft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het laadpunt dichtbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.noardeast-fryslan.nl.

Plaats een reactie